Noutați

Părinții își pot ajuta copiii să exploreze mediul online în siguranță

11-12-2015

Noua aplicație ESET Parental Control pentru Android este disponibilă

ESET®, un pionier la nivel mondial în securitatea IT pentru mai mult de două decenii, anunță disponibilitatea aplicației ESET Parental Control pentru Android, ce ajută părinții să le asigure protecția necesară copiilor atunci când aceștia explorează lumea online.


Pentru părinți este important să existe un instrument care să îi ajute să poată gestiona ușor ceea ce fac copiii lor cu tablete și smartphone-uri lor. Un sondaj comandat de către ESET a arătat că 88% dintre părinți sunt îngrijorați cu privire la conținutul pe care copiii lor îl pot accesa online. În acest studiu, 81% dintre părinți au indicat că sunt îngrijorați de ideea că aceștia ar putea vizita pagini web neadecvate vârstei; 71% dintre ei au menționat că în anumite circumstanțe copiii lor au comunicat detalii personale strainilor; în timp ce 61% dintre ei au subliniat că au înregistrat deseori excese în privința timpului pe care aceștia îl petrec în compania dispozitivelor mobile.


Studiul a relevat că în ciuda temerilor părinților, doar câțiva dintre ei au instalat o aplicație de control parental pentru a ajuta la gestionarea experiențelor online ale copiilor lor.


Copiii fac din ce în ce mai susținut trecerea de la PC-uri la dispozitive mobile, pentru a putea accesa internetul. Statisticile arată că numai Facebook, evaluat separat, are 1 miliard de utilizatori activi pe lună care se conectează prin intermediul dispozitivelor mobile. Iar în cazul copiilor platforma mobilă dominantă este Android. Gartner estimează că vor exista 1,6 miliarde de dispozitive Android la nivel mondial în 2017 iar acestea sunt utilizate preponderent de către copii din cauza costurilor mai mici de achiziție în comparație cu alte produse.

Aplicația ESET Parental Control pentru Android este răspunsul la grijile de acest fel manifestate de către părinți. Aplicația le permite să se asigure că, indiferent de vârsta copiilor, aceștia se pot bucura de bogăția de informații și divertisment disponibile online, fără teama unor amenințări online.


"Aplicația de control parental ESET pentru Android ocrotește copiii atunci când utilizează dispozitive inteligente, oferindu-le protecție și o experiență de utilizare ce nu limitează performanța echipamentelor", spune Branislav Orlik, Product Manager la ESET.”


Printre caracteristici se numără:


Aplication Guard: - blochează în mod implicit conținutul inadecvat, în funcție de vârsta copilului.Managementul timpului: - permite părinților să limiteze timpul pe de copilul lor petrece îl petrece în compania jocurilor și a altor aplicații, chiar și atunci când copilul este departe de casă.Web Guard: - modulul blochează automat categorii predefinite de site-uri, cum ar fi cele destinate exlusiv pentru adulți sau cele care includ conținut ofensator în general, pe baza vârstei copilului. Alte categorii sau site-uri specifice pot fi adăugate simplu.Localizarea copiilor: - permite părinților să solicite informații despre locația curentă în care se află dispozitivul copilului, în orice momentMesaj parental: - presupune trimiterea de mesaje SMS, de către numerele predefinite ale părinților, mesaje ce vor bloca temporar ecranul telefonului copilului până când un buton de confirmare a citirii mesajului este apăsat de către acesta.Rapoarte pentru părinți: - rapoarte detaliate cu privire la aplicațiile utilizate și paginile web vizitate. Rapoartele sunt disponibile pentru a putea fi vizualizate în orice moment, din aplicație prin intermediul modului părinte, sau prin intermediul portalului my.eset.com, existând posibilitatea de a fi trimise în mod regulat, pe adresele de email ale părinților.

Aplicația conține o opțiune ce poate fi adăugată în sprijinul copiilor, care odată activată le dă posibilitatea acestora să ceară, la nevoie, permisiuni speciale părinților: de a accesa anumite aplicații sau conținut web, sau să ceară un buget suplimentar de timp pentru jocuri sau navigare, față de cel stabilit deja."Aceste caracteristici fac aplicația ESET Parental Control pentru Android o propunere unică în oferta pentru platforma Android," conchide Orlik.

ESET Parental Control pentru Android este disponibil pe Google Play Store, prin portalul my.eset.com sau prin partenerii ESET.