Noutați

ESET lanseaza versiunea BETA a ESET Mobile Security pentru smartphone-urile Android

04-05-2011

ESET, liderul in protectia proactiva a PC-urilor, isi extinde portofoliul de solutii de securitate oferind protectie si pentru dispozitivele care ruleaza populara platforma Android. ESET ofera acum ESET Mobile Security pentru trei sisteme de operare incluzand aici Symbian, Windows Mobile si Android. Versiunea BETA este disponibila deocamdata pentru descarcare de pe site-ul international ESET.com. Potrivit unei analize recente efectuata de Gartner, vanzarile de smartphone-uri, la nivel global, au atins anul trecut cifra de 297 milioane de unitati, o crestere cu mai mult de 72 la suta fata de 2009. Numai sistemul de operare Android isi adjudeca 22.7 la suta din acest total. Prin acesta lansare recenta, solutiile ESET Mobile Security sunt acum capabile sa ofere protectie in fata amenintarilor informatice pentru peste 60 la suta din smartphone-urile utilizatorilor.
“Pe masura ce smartphone-urile Android devin din ce in ce mai populare, utilizatorii se bazeaza deseori pe acestea pentru a stoca cantitati semnificative de informatii confidentiale, in multe cazuri fara sa realizeze pericolele la care se expun. Mai mult decat atat, informatiile cu caracter personal care ar trebui sa fie pastrate confidential sunt din ce in ce mai des comunicate si folosite wireless. Fisierele, mesajele e-mail, textele si mesajele SMS si multimedia solicita de cele mai multe ori un nivel inalt de protectie care sa preintampine ca aceste informatii sa ajunga pe maini rau intentionate,” spune Miroslav Majtaz, specialist in securitatea dispozitivelor mobile la ESET. “ESET Mobile Security reprezinta raspunsul nostru la aceste ingrijorari legate de securitatea in segmentul comunicatiilor mobile,” a adaugat.

Mobile Security pentru Android, BETA

CARACTERISTICI CHEIE


Detectie unica bazata pe comportament ̶ Genereaza avertismente cu privire la actiunile suspecte care se efectueaza pe telefon. Toate aplicatiile, fisierele, directoarele si cardurile de memorie sunt continuu scanate impotriva amenintarilor noi, inclusiv fisierele ascunse si procesele.

SMS/MMS Antispam ̶̶ Permite utilizatorilor sa defineasca contacte de incredere prin intermediul listelor negre sau albe ori sa blocheze simplu mesajele provenite de la numere necunoscute.

Interceptarea apelurilor ̶̶ Aceasta functie permite blocarea bidirectionala a apelurilor nedorite – atat cele primite cat si cele efectuabile. Acesta unealta puternica este potrivita inclusiv pentru parintii care doresc sa controleze simplu costurile facturilor emise pentru telefoanele copiilor.

Audit de securitate cu manager de activitati inclus ̶̶ Ofera informatii despre toate functiile critice ale telefonului, inclusiv date despre capacitatea bateriei, spatiul liber de stocare, procesele care ruleaza, Bluetooth, si vizibilitatea dispozitivului in retea.

Interfata grafica speciala ̶̶ Grafica si design de interfata special concepute pentru experienta vizuala din mediul Android


BENEFICII CHEIE

Sistem de securitate Anti-Theft ̶ multiple nivele de securitate care permit utilizatorilor sa mentina un control perfect asupra datelor stocate in telefon – in eventualitatea in care dispozitivul este pierdut sau furat.

Localizare GPS ̶̶ Localizeaza telefonul pierdut sau furat prin intermediul unei comenzi de la distanta.

Blocare de la distanta ̶̶ Blocheaza telefonul de la distanta pentru a preveni accesul neautorizat la datele de pe acesta.

Stergere de la distanta ̶̶ Sterge toate datele stocate in telefon – inclusiv contactele, mesajele si cardurile de memorie – de la distanta, utilizand o comanda SMS.

Protectie la dezinstalare ̶̶ Protejeaza smartphone-ul impotriva dezinstalarii neautorizate a ESET Mobile Security.

 

 


Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati http://www.eset.com/beta/mobile-security-android/