ESET Full Disk Encryption


2019-10-16

Bratislava Day Month 2019 - ESET anunță lansarea ESET Full Disk Encryption (EFDE), un produs nou, conceput pentru a împiedica accesul neautorizat la datele de valoare ale unei companii. Disponibil ca un add-on la 2 consolele ESET de administrare la distanță recent actualizate - ESET Cloud Administrator și ESET Security Management Center - EFDE este cea mai recentă soluție ce păstrează în siguranță datele companiei în cazul furtului sau pierderii dispozitivelor, păstrând în cele din urmă datele în siguranță atât pe tărâmul fizic cât și pe cel digital.

Protejarea intereselor de afaceri

Pierderea fizică sau furtul dispozitivelor dintr-o companie, cum ar fi telefoanele mobile și laptopurile, reprezintă o problemă foarte serioasă pentru multe companii. Pe lângă costul înlocuirii dispozitivelor IT, mai grav de atât este riscul ca datele corporative să fie pierdute. Nu numai că există sancțiuni substanțiale de GDPR pentru datele sensibile care sunt gestionate greșit, dar scurgerile pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra continuității, securității și, probabil, a reputației companiei.

 

Cu o nouă soluție de criptare completă a discului, cea mai recentă dezvoltare software ESET permite administratorilor IT să desfășoare, să activeze și să cripteze dispozitivele conectate printr-un singur click, prevenind astfel compromiterea computerelor pierdute sau furate. Administratorii IT pot implementa această soluție atât prin intermediul platformelor de administrare la distanță on-premise cât și prin cloud. În urma implementării, utilizatorii pot monitoriza și gestiona starea de criptare a datelor stocate pe dispozitivele de afaceri printr-o singură consolă. Acest software este disponibil ca un feature suplimentar la cele mai recente versiuni ale consolelor de gestiune de la distanță ESET - ESET Cloud Administrator 1.2 și ESET Security Management Center 7.1 - ambele au fost actualizate recent pentru a suporta ESET Full Disk Encryption.

Creșterea criptării pe disc complet

Cercetările de piață realizate de ESET, la care au participat peste 100 de companii au indicat că 85% dintre respondenți văd criptarea completă a discurilor ca fiind cea mai importantă caracteristică atunci când compară diferite forme de criptare disponibile, pentru a-și proteja afacerile. Mai mult, un raport al IDC a prezis că, până în 2023, piața de criptare completă a discurilor va înregistra o creștere constantă de 1,4% pe an. Aceste date ne determină să credem că preocupările întreprinderilor în privința protecției datelor arată un interes mai mare pentru soluții de criptare a discului ușor de gestionat.

Ervín Rendek, ESET Product Manager, a adăugat câteva cuvinte despre această lansare: „În timp ce malware-ul și viruși prezintă un risc imens pentru întreprinderile din întreaga lume, noi știm că cele două întrunesc doar o mică parte din sfera provocărilor actuale în ceea ce privește protecția datelor. Acest lucru ne-a împins să muncim din greu pentru extinderea portofoliului nostru cu o nouă soluție ESET Full Disk Encryption, ce rezolvă problema pierderilor de date business - acum gestionată printr-o consolă de management de securitate, împreună cu alte produse de securitate IT marca ESET. ESET Full Disk Encryption este potrivit pentru companiile cu nevoi de bază de criptare și pentru cele care sunt deja familiarizate cu conceptele consolei noastre de management. "