Meltdown & Spectre: Cum să vă protejați de aceste probleme de securitate la nivel de CPU


2018-01-08

ACTUALIZARE: Citiți articolul de pe blogul de securitate, în detaliu, pentru mai multe informații despre aceste defecțiuni și puteți parcurge o listă de articole și anunțuri de patch-uri lansate de furnizorii afectați.

Până acum ați auzit probabil despre Meltdown și Spectre, cele două probleme majore de securitate anunțate de către experții cibernetici pe 3 ianuarie.

Potrivit departamentului de cercetare Google, Project Zero, defectele afectează microprocesoarele din majoritatea computerelor din lume, inclusiv dispozitivele mobile și rețelele cloud și pot permite hackerilor să acceseze întregul conținut al memoriei unui computer. 

Vestea bună este că ESET a fost unul dintre primii furnizori de securitate ce au permis implementarea patch-ului Microsoft.

În timp ce ESET protejează împotriva unei posibile infecții malware, ar trebui să urmați acești pași pentru a vă asigura calculatoarele și datele:

  • Asigurați-vă că browserul dvs. este actualizat. Pentru utilizatorii Chrome sau Firefox:

   - Mozilla a lansat informații care descriu răspunsul lor, inclusiv modul în care Firefox 57 va aborda aceste deficiențe de securitate.

   - Google a declarat, "Chrome 64, ce urmează să fie lansat pe 23 ianuarie, va conține modificări pentru a proteja împotriva exploatării". În același timp, puteți să activați modului "Site Isolation" disponibil în versiunile curente stabile ale Chrome pentru o protecție mai bună.

  • Asigurați-vă că actualizați software-ul ESET, iar mai apoi actualizați sistemul de operare Windows pentru a vă proteja împotriva acestei vulnerabilități. Pentru a actualiza ESET:

   - Produse ESET Home (NOD32 Antivirus, Internet Security, Smart Security Premium)

   - Produsele ESET Business (Endpoint Antivirus, Endpoint Security, Mail Security și Virtualization Security)

  • Clienții ar trebui să parcurgă articolul ESET's Knowledgebase pentru actualizări importante.
  • Consultați această minunată colecție de sfaturi, articole și recomandări din partea echipei Google Project Zero.
  • Dacă aveți un server bazat pe cloud sau aveți un site găzduit de un furnizor de servicii de hosting, verificați ce măsuri de securitate a implementat deja pentru a împiedica Meltdown.