Lansare business ESET: soluții cloud care asigură o trecere sigură către munca de la distanță


2024-04-25

Procesul de mutare a aplicațiilor și serviciilor de pe sisteme configurate într-o rețea locală pe unele accesate prin internet (cloudification), a constituit pentru mult timp o prioritate pentru multe companii. Prin migrarea resurselor în cloud, acestea sunt accesibile din orice locație, devenind oricând și oriunde disponibile pentru angajați. Cloud-ul reduce, de asemenea, costurile pentru companii, eliminând cheltuielile asociate cu rularea serverelor, întreținerea echipamentelor hardware și întreținerea sistemelor de operare și a software-urilor.

Și totuși, în timp ce acest fenomen devenise în mod vizibil tot mai accelerat în ultima perioadă, evenimentele din 2020 au acționat ca un catalizator major pentru migrarea către medii cloud, făcându-l mai important ca niciodată. În ultimele luni, s-au schimbat multe, atât în ​​modul de operare al afacerilor, cât și în lume. Multe servicii și procese sunt acum găzduite mai degrabă în cloud, decât fizic la locul de muncă. Deși acest lucru aduce cu sine o serie întreagă de beneficii pentru organizații, poate fi, de asemenea, dificil să se gestioneze numeroase console de administare diferite, în special din rândul celor dedicate securității cibernetice.

Peisajul amenințărilor informatice este în continuă evoluție și aduce în prim plan, constant, noi operațiuni malware construite via botnet, grupuri de atac care dezvoltă amenințări persistente avansate și noi grupări de infractori cibernetici. Companiile ale căror echipe conlucrează de la distanță sunt și mai vulnerabile la aceste schimbări. Acest lucru face ca vizibilitatea în timp real a securității rețelelor să fie cu atât mai importantă, pentru a permite un răspuns prompt și pentru a oferii remedieri imediate împotriva oricăror amenințări detectate.

În acest context, ESET lansează ESET PROTECT Cloud, pentru a ajuta companiile să implementeze, să configureze și să gestioneze centralizat toate produsele lor de securitate, rapid și ușor, din fața unui singur panou. ESET PROTECT Cloud are ca succesor soluția ESET Cloud Administrator. Această soluție complexă de administrare ajută ESET să extindă portofoliul său cu un serviciu cloud flexibil, scalabil și personalizabil. Clienții care utilizează în prezent ESET Cloud Administrator vor beneficia de o actualizare automată către ESET PROTECT Cloud fără costuri suplimentare și, deoarece această nouă consolă crește limita superioară a dispozitivelor care pot fi gestionate, ea va putea adresa și infrastructuri de foarte mari dimensiuni. Soluția are ca scop rezolvarea și mai facilă și transparentă a tuturor noilor provocări și probleme, din noul context, cu care se confruntă companiile de toate dimensiunile, prin abordarea și mai adaptată a nevoilor lor de management al securității.

ESET PROTECT Cloud oferă vizibilitate asupra întregii rețele, cu acoperire atât pentru dispozitivele implementate local, cât și cele off-premise. Administratorii IT sunt capabili să vizualizeze și să gestioneze toate detecțiile raportate de software-ul de securitate ESET implementat în rețea și pot exporta aceste detecții - împreună cu alte date de jurnal - în instrumentele SIEM. În plus, administratorii IT pot accesa, de asemenea, informații la nivel de dispozitiv pentru gestionarea stocurilor hardware și software, putând, astfel, să rămână la zi cu starea de securitate a sistemelor. 

Soluția aduce o serie de noi funcții interesante, inclusiv modulul ESET Cloud pentru managementul dispozitivelor mobile (MDM), un serviciu cloud integrat nativ în ESET PROTECT Cloud. ESET Cloud MDM funcționează împreună cu ESET Endpoint Security pentru Android, permițând gestionarea dispozitivelor mobile și adăugând un strat în plus de protecție. Acest modul protejează utilizatorii de dispozitive Android față de cele mai frecvente amenințări ale platformei mobile, prevenind în același timp răspândirea malware-ului care se poate infiltra în rețea prin intermediul acestor dispozitive mobile.

ESET PROTECT Cloud introduce, de asemenea, actualizări automate ale agenților implementați pe stațiile endpoint - aducând îmbunătățiri la nivel de stabilitate, compatibilitate și performanță. Acest lucru îi scapă pe administratori de sarcina întreținerii infrastructurii de bază.

Între timp, ESET PROTECT Cloud extinde acoperirea oferită în platformă de soluția ESET Full Disk Encryption către sisteme Mac OS, prin criptarea nativă FileVault. ESET Full Disk Encryption este o caracteristică suplimentară care le permite administratorilor să implementeze, să activeze și să cripteze endpoint-urile printr-un un singur click, după care pot monitoriza și gestiona starea de criptare a datelor stocate pe endpoint-urile conectate, din fața unei console centrală. Acest lucru sporește foarte mult securitatea datelor unei organizații și facilitează alinerea la GDPR și alte reglementări.

Funcția Secure Browser este acum disponibilă în cazul soluțiilor ESET Endpoint Antivirus și ESET Endpoint Security. Aceasta va proteja browserele web împotriva altor procese care rulează pe computer, prevenind manipularea browserului și eliminând orice extensii de browser care interferează în mod fraudulos cu acțiunile utilizatorilor.

Companiile vor avea acum opțiunea de a adăuga la suita lor de protecție un extra layer de securitate, ESET Dynamic Threat Defense, care folosește un motor de învățare automată ce rulează pe computere ultra-performante din cloud pentru a oferi detecție avansată și protecție împotriva celor mai noi amenințări zero-day. Utilizatorii ESET PROTECT Cloud pot, de asemenea, să trimită manual mostre de fișiere spre analiză malware în mediul cloud sandbox  și să primească un raport despre comportamentul eșantionului. Din raport, administratorul poate afla mai multe despre fișier, poate vizualiza analiza comportamentală și poate crea o excludere de la detecție, dacă este cazul.

Pentru mai multe informații despre funcțiile noi și actualizate pe care le aduce ESET PROTECT Cloud, precum și detalii despre alte oferte de securitate ESET, puteți vizita site-ul nostru dând click aici.