ESET, numit „Competitor Puternic” în raportul Endpoint and Detection Response 2018, de către o companie independentă de cercetare


2018-07-24

ESET - lider global în software de securitate IT - a fost numit un „Competitor Puternic” în raportul The Forrester Wave™: Endpoint Detection And Response, Q3 2018. ESET s-a numărat printre cele 12 companii selectate de Forrester să ia parte la această evaluare și care s-au delimitat drept cei mai importanți furnizori ai serviciului de Endpoint Detection And Response (EDR). Raportul „arată în ce fel se diferențiază fiecare dintre acești furnizori, ajutând profesioniştii implicați în managementul securităţii informaţiei şi managementul riscului să ia deciziile corecte”.

Analizând soluțiile EDR (Endpoint Detection And Response), autorii au comentat: „EDR a ajuns să definească orice produs endpoint care efectuează analize comportamentale si dispune de o anumită capacitate de a răspunde la amenințări", cu capabilități variind de multe ori, într-o mare măsură. Raportul a examinat „strategiile a diferiți furnizori" și a segmentat piața soluțiilor EDR în trei mari categorii:

  • Soluții Endpoint Protection (EP) de detecție automatizată, pentru un management simplificat
  • Soluții ce conferă funcționalități de analiză threat hunting, pentru detecția amenințărilor sofisticate
  • Vendori de platforme cu funcționalități cheie integrate în portofoliul lor

După o analiză a cercetărilor anterioare, a necesităților utilizatorilor și după interviuri cu vendori și experți din domeniu, Forrester a elaborat un set cuprinzător de 20 de criterii pentru a evalua furnizorii EDR. Aceste aspecte au fost grupate în trei mari categorii (oferta curentă, strategia și prezența pe piață), iar ESET a obținut cel mai mare punctaj posibil la criteriul abordării prin piață, din cadrul categoriei „strategie”.

Cât privește instrumentul EDR oferit de ESET, Enterprise Inspector, se arată în raport că „ESET oferă o soluție combinată EDR/EP într-un singur agent, cu capabilități de raportare și threat hunting, care se regăsesc în același tablou unificat de comandă și administrare remote, oferind o imagine de ansamblu asupra tuturor produselor de securitate ESET din infrastructură. De asemenea, conform raportului, „informațiile furnizate de soluție sunt prezentate atent, având asociate opțiuni intuitive de control asupra incidentelor identificate, în timp ce funcționalitățile mai puternice pot fi și ele accesate rapid de utilizatorii avansați care doresc să-și definească propriile condiții de alertă".

Punctele cheie din raport s-au axat pe creșterea în ansamblu a pieței soluțiilor EDR, menționându-se că „o mulțime de profesioniști implicați în managementului securității și riscului văd EDR ca un mod de abordare a provocărilor de top". Iar acest lucru s-ar datora faptului că „tot mai mulți astfel de profesioniști se încred în furnizorii de soluții EDR ca parteneri strategici... " De asemenea, raportul detaliază că „de vreme ce tehnologiile endpoint tradiționale tind să devină învechite, iar campaniile cibernetice rău intenționate devin tot mai sofisticate, tocmai instrumentele îmbunătățite de detecție, răspuns și analiză a amenințărilor vor fi cele care îi vor diferenția pe furnizori".

CTO-ul ESET, Juraj Malcho, a adăugat: „Considerăm că recenta recunoaștere a ESET ca un „Competitor Puternic” în ultimul raport Forrester Wave ™: Endpoint Detection And Response este dovada angajamentului nostru de a oferi un instrument EDR excelent. Suntem încântați că putem oferi o combinație sofisticată între protecția puternică la nivel de endpoint și o soluție EDR. Considerăm că această tehnologie este deosebit de importantă pentru asigurarea unei vizibilități sporite, precum și a capacităților avansate de detecție și răspuns pentru clienții ESET. "

Despre ESET

Timp de 30 de ani, ESET® a dezvoltat software și servicii de securitate IT de top în industrie, pentru mediul de afaceri și consumatorii din întreaga lume. Cu soluții variind de la cele dedicate pentru endpoint-uri și pentru securitatea mobilă până la criptare și autentificare prin doi factori, produsele de înaltă performanță, ușor de utilizat, de la ESET, oferă consumatorilor și companiilor liniște pentru a se bucura de întregul potențial al tehnologiei lor. ESET protejează și monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, actualizând tehnicile de apărare în timp real pentru a menține utilizatorii în siguranță și pentru a funcționa fără întreruperi. Evoluția amenințărilor necesită o companie de securitate IT evoluată. Susținută de centrele de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, ESET a fost prima companie de securitate IT care a câștigat 100 de premii Virus Bulletin VB100, identificând fiecare malware "in-the-wild", fără întrerupere începând din 2003. Pentru mai multe informații, vizitați www.eset.ro și conturile de Facebook și Twitter.