ESET lansează un serviciu flexibil bazat pe cloud, ce se adresează problemelor de securitate întâmpinate de IMM-uri


2018-10-01

 ESET, lider global în domeniul securității informatice, lansează astăzi ESET Cloud Administrator - o soluție de administrare a securității de la distanță, bazată pe cloud, concepută special pentru a răspunde provocărilor IT cu care se confruntă adesea întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri).

Conform unor date recente, una din cinci companii mici sau mijlocii au căzut victime ale unui incident de securitate în ultimii doi ani, în timp ce aproape jumătate din infrastructurile business intervievate (44%) consideră că ar putea avea de-a face cu o astfel de amenințare în decursul următoarelor 12 luni. Provocarea pentru multe dintre IMM-uri este că nu dispun de resursele, bugetul sau cunoștințele necesare pentru a se adresa în mod corespunzător acestui număr tot mai mare de amenințări.

Caracterizat ca un "centru de comandă centralizată de la distanță", ESET Cloud Administrator este o consolă de administrare bazată pe cloud, care permite gestionarea centralizată a soluțiilor de securitate ESET, precum ESET Endpoint Antivirus & Security pentru Windows, ESET Endpoint Antivirus & Security pentru MacOS și ESET File Security pentru Microsoft Windows Server. ESET Cloud Administrator este găzduit în cloud și oferă IMM-urilor un serviciu de administrare a soluțiilor de securitate accesibil, fiabil, ce permite conectarea la funcțiile de gestiune din orice dispozitiv sau locație.

Interfața intuitivă a soluției și implementarea simplă la nivel de endpoint le permit angajaților IT să gestioneze securitatea companiei, fără a fi nevoie de abilități IT de înaltă calificare. Pe lângă implementarea și gestionarea protecției ESET la nivelul stațiilor de lucru, ESET Cloud Administrator este responsabil și de raportarea incidentelor de securitate și de performanța generală a protecției anti-malware din rețeaua companiei.

În cazul ESET Cloud Administrator, nu este necesară instalarea serverului de management. Această soluție este utilizabilă imediat și realizează, de asemenea, actualizări în fundal, fără a fi nevoie de implicarea administratorului, minimizând timpul alocat. În plus, ESET Cloud Administrator nu necesită personal IT sau hardware dedicat, reducând semnificativ costurile pentru IMM-uri.

„Pentru companiile mici și mijlocii, o soluție de securitate trebuie să fie fiabilă, ușor de utilizat și să aibă un impact minim asupra proceselor IT și business", a declarat Vladimír Maťovčík, Business Security Product Manager la ESET. "Costul este, de asemenea, un element-cheie. Companiile din segmentul SMB își doresc o tehnologie potrivită nevoilor lor de business, la un preț accesibil. Pentru astfel de clienți, ESET deține acum o valoroasă „piesă de puzzle”, potrivită infrastructurii lor de rețea, oferindu-le IMM-urilor soluția completă de care au nevoie".

DESPRE ESET

Timp de 30 de ani, ESET® a dezvoltat software și servicii de securitate IT de top în industrie, pentru mediul de afaceri și consumatorii din întreaga lume. Cu soluții variind de la cele dedicate pentru endpoint-uri și pentru securitatea mobilă până la criptare și autentificare prin doi factori, produsele de înaltă performanță, ușor de utilizat, de la ESET, oferă consumatorilor și companiilor liniște pentru a se bucura de întregul potențial al tehnologiei lor. ESET protejează și monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, actualizând tehnicile de apărare în timp real pentru a menține utilizatorii în siguranță și pentru a funcționa fără întreruperi. Evoluția amenințărilor necesită o companie de securitate IT evoluată. Susținută de centrele de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, ESET a fost prima companie de securitate IT care a câștigat 100 de premii Virus Bulletin VB100, identificând fiecare malware "in-the-wild", fără întrerupere începând din 2003. Pentru mai multe informații, vizitați www.eset.ro și conturile de Facebook și Twitter.