ESET vă protejează împotriva ransomware-ului Petya și WannaCry

Nu riscați să pierdeți fotografii ale familiei și clipuri video, documente și declarații fiscale.
ESET Internet Security blochează WannaCry și variantele afiliate acestuia.

Descoperă soluțiile de securitate ESET aflate în
promoția de discount 30%

Utilizator business? Vedeți modul în care ESET vă poate proteja organizația de ransomware

Cele mai noi știri despre ransomware

Pe 27 iunie 2017, un atac ransomware cunoscut sub numele Petya (detectat de ESET ca Win32/Diskcoder.C Trojan) a început să se răspândească rapid pe tot globul.

Malware-ul Petya atacă MBR-ul (master boot record) computerului, o parte esențială a sistemului de pornire. În cazul în care malware-ul infectează cu succes MBR-ul, (master boot record), acesta va cripta întreaga unitate în sine. Utilizatorul computerului primește apoi un mesaj prin care este anunțat că fișierele au fost criptate și i se solicită o cerere de răscumpărare pentru a le debloca.

Pe 12 mai 2017, un atac de răscumpărare cunoscut sub numele de WannaCry (detectat de ESET ca Win32/Filecoder.WannaCryptor.D) s-a răspândit rapid pe tot globul.

Când WannaCry ajunge la computerul unui utilizator, acesta criptează toate fișierele, blocându-le efectiv și făcându-le indisponibile. O răscumpărare este cerută sub formă de Bitcoin în schimbul redării accesului la fișiere.

Prețul pentru deblocarea datelor și a hardware-ului crește cu timpul. În cazul în care plata nu se face până la termenul limită, computerul devine permanent inaccesibil.

De ce aveți nevoie de protecție anti-ransomware

În 2016, Departamentul de Justiție din S.U.A. a arătat că Centrul de Plângeri pentru Infracționalitatea pe Internet (IC3) a primit aproape 7.700 de plângeri publice cu privire la ransomware începând cu anul 2005, daunele având o valoare totală de 57,6 milioane de dolari. Aceste daune includ răscumpărări plătite, în general, între 200 și 10.000 de dolari, conform FBI, precum și costurile suportate în legătură cu atacul și valoarea estimată a datelor pierdute. Numai în 2015, victimele au plătit peste 24 de milioane de dolari în aproape 2.500 de cazuri raportate la IC3.

Cum protejează ESET împotriva ransomware-ului

Scut ransomware

Utilizează prevenirea și detectarea malware-ului multistratificate pentru a împiedica infractorii să rețină datele dumneavoastră.

Protecție împotriva atacurilor de rețea

Împiedică răspândirea ransomware-ului prin protejarea împotriva vulnerabilităților pentru care nu a fost încă lansat sau implementat un patch.

Sistem de protecție împotriva malware-ului din Cloud

Analizează malware-ul trimis și oferă rezultate pentru endpoint-uri fără a fi necesară o actualizare.

EternalBlue Vulnerability Checker

Verificați sistemul de operare (Windows) pentru a vedea dacă acesta are implementate patch-urile împotriva vulnerabilităților expuse de cele mai recente atacuri Petya și WannaCry.

Cum vă poate proteja ESET împotriva crypto-ransomware-ului.

Download prezentare