Protejați-vă împotriva ransomware-ului WannaCry

Nu riscați să pierdeți fotografii ale familiei și clipuri video, documente și declarații fiscale. ESET Internet Security blochează WannaCry și variantele afiliate acestuia.

Descoperă soluțiile de securitate ESET aflate în
promoția de discount 30%

WannaCryptor - Sfaturi și sugestii

ESET vă oferă o serie de sfaturi privind această nouă amenințare și cum vă puteți menține dispozitivele în siguranță.

Un val masiv de ransomware perturbă sistemele IT la nivel mondial – WannaCryptor

Acest fenomen s-a propagat suprinzator de repede.

WannaCryptor aka WannaCry: răspunsuri la întrebările-cheie

Ce s-a întâmplat de fapt: o radiografie a elementelor esențiale.

Ce este ransomware-ul WannaCry?

Pe 12 mai 2017, un atac ransomware, cunoscut sub numele de WannaCry (detectat ca Win32/Filecoder.WannaCryptor.D de către ESET) s-a răspândit rapid pe suprafața întregului glob.

Atunci când WannaCry ajunge la computerul unui utilizator, acesta criptează toate fișierele, blocându-le efectiv și făcându-le indisponibile pentru victimă. Este cerută o răscumpărare sub formă de bitcoin, în schimbul restabilirii accesului la fișiere.

Prețul pentru deblocarea datelor și a hardware-ului crește odată cu timpul. În cazul în care plata nu este efectuată până la termenul limită, calculatorul devine permanent inaccesibil.

Utilizator business? Vedeți modul în care ESET vă poate proteja organizația de ransomware

De ce aveți nevoie de protecție anti-ransomware

În 2016, Departamentul de Justiție din S.U.A. a arătat că Centrul de Plângeri pentru Infracționalitatea pe Internet (IC3) a primit aproape 7.700 de plângeri publice cu privire la ransomware începând cu anul 2005, daunele având o valoare totală de 57,6 milioane de dolari. Aceste daune includ răscumpărări plătite, în general, între 200 și 10.000 de dolari, conform FBI, precum și costurile suportate în legătură cu atacul și valoarea estimată a datelor pierdute. Numai în 2015, victimele au plătit peste 24 de milioane de dolari în aproape 2.500 de cazuri raportate la IC3.

Cum protejează ESET împotriva ransomware-ului

Scut ransomware

Utilizează prevenirea și detectarea malware-ului multistratificate pentru a împiedica infractorii să rețină datele dumneavoastră.

Protecție împotriva atacurilor de rețea

Împiedică răspândirea ransomware-ului prin protejarea împotriva vulnerabilităților pentru care nu a fost încă lansat sau implementat un patch.

Sistem de protecție împotriva malware-ului din Cloud

Analizează malware-ul trimis și oferă rezultate pentru endpoint-uri fără a fi necesară o actualizare.