NIS2, cea mai nouă legislație a Uniunii Europene în materie de securitate cibernetică se apropie

NIS2 crește cerințele de securitate cibernetică pentru sectoarele critice din Europa

Sprijinul necesar pentru NIS2 este în pregătire!

ESET este un lider global în domeniul securității digitale, cu rădăcini în Uniunea Europeană. Timp de peste 3 decenii, am fost pionieri în domeniul software-ului și serviciilor de securitate IT de top pentru companii și consumatori din întreaga lume. De atunci, ESET a devenit cea mai mare companie de securitate IT din Uniunea Europeană, cu soluții care variază de la securitate endpoint, XDR și securitatea mobilă, până la criptare și autentificare cu doi factori.

Eversheds Sutherland este o firmă globală de avocatură și notariat civil, ce pune la dispoziție o infrastructură cu 74 de birouri, aflate în 35 de țări și peste 3.000 de avocați. Datorită caracterului internațional al companiei, suntem în măsură să oferim consultanță, chiar una cu implicații transfrontaliere, la cel mai înalt nivel. În Europa, Eversheds Sutherland are 44 de sucursale.

Împreună cu Eversheds Sutherland, ESET vă ajută, oferind îndrumare pentru a vă conforma cu noile cerințe NIS2 care sunt relevante pentru organizația dumneavoastră.

Ghidul NIS2

NIS2 creează un nou domeniu de aplicare pentru a consolida nivelul de securitate cibernetică în întreaga UE. Această versiune actualizată a primei Directive privind rețelele și sistemele informatice a intrat în vigoare la 16 ianuarie 2023, impunând entităților care operează în sectoare critice precum energia, transporturile, sănătatea, serviciile digitale și serviciile de securitate gestionate să implementeze un management îmbunătățit al riscurilor. NIS2 introduce, de asemenea, noi norme de raportare și amenzi.

De unde să începeți?

NIS2 stabilește data de 17 octombrie 2024 ca termen limită pentru ca entitățile vizate de directivă să se conformeze noilor norme.

Dacă puteți răspunde "da" la aceste șase întrebări, sunteți pe drumul cel bun! În orice caz, consultați blogurile noastre pentru a înțelege impactul directivei NIS2 asupra afacerii dumneavoastră.

•    Aveți un inventar actualizat al tuturor echipamentelor hardware și software?
•    Efectuați o verificare săptămânală a noilor actualizări de software?
•    Cunoașteți care sunt riscurile legate de hardware și software utilizate în organizația dumneavoastră??
•    Sunteți la curent cu modificările legislative și cu noile legi aflate în discuție?
•    Ați cartografiat cât de mult risc își asumă organizația dvs. pe plan digital și luați decizii bine cumpănite pentru a determina dacă sunteți pregătiți să faceți față acestor riscuri?
•    Evaluați periodic dacă măsurile, procedurile și procesele necesare pentru a limita și controla riscurile cibernetice identificate sunt încă suficiente pentru a vă proteja organizația?

Completați formularul și descărcați gratuit ghidul NIS2 pentru a afla și mai multe detalii .