ESET câștigă distincția oferită de Computer Bild, revista IT de top dedicată consumatorilor din Europa


2016-03-08

ESET Smart Security 9 oferă “cea mai bună protecție”, afirmă revista

ESET®, un pionier la nivel mondial în protecția proactivă oferită utilizatorilor, a obținut o distincție importantă oferită de către Computer Bild - Germania, revista IT de top din Europa dedicată consumatorilor. ESET Smart Security 9 s-a clasat pe locul întai, obținând cel mai bun scor din cele 13 produse testate, în testul suitelor de securitate derulat de către revistă.

“ESET învinge competiția cu ajutorul unui mix de securitate, performanță și persistență”, afirmă coordonatorul departamentului software al Computer Bild, Georg Oevermann, în ultimul număr al revistei. ESET Smart Security 9 este titrat drept “cea mai bună protecție împotriva celor mai noi pericole” pentru detectarea tuturor programelor malware, fiind singurul produs care protejează complet împotriva acestora.

"Este prima noastră victorie în acest test important, continuând seria de rezultate de top obținute în testele câștigate în Germania. Noi investim constant talente și un efort considerabil în tehnologia noastră la multe dintre centrele noastre ESET de R&D (Reserch & Development) din întreaga lume, astfel încât să putem oferi cea mai bună protecție disponibilă pe piață ", comentează Stefan Thiel, country manager la ESET DACH (Germania, Austria și Elveția). "În cadrul ESET Germania prioritizăm nevoile consumatorilor și ale pieței și drept rezultat găsim echilibrul care permite utilizatorilor noștri să fie protejați și astfel să putem îndeplini promisiunea din sloganul de brand «Enjoy Safer Technology».”

Computer Bild informează că 15 dintre examinatori au petrecut 2.400 de ore testând produsele, utilizând mai mult de 155.000 de secvențe malware și aproape 50.000 de atacuri cibernetice. Rezultatul, conform răspunsului pe care coordonatorul Laboratorului de Testare al Computer Bild, Matthias Otten, l-a relatat în comunicatul de presă al revistei, a fost “ESET detronează Kaspersky”. Alături de protecția superioară, Computer Bild evidențiază impactul redus asupra resurselor și performanței de sistem și ușurința de folosire a ESET Smart Security. Produsul a fost de asemenea apreciat pentru caracteristicile sale dedicate de protecție oferite tranzacțiilor bancare, plăților online și rețelelor sociale.

“ESET Smart Security a fost capabil să convingă testerii independenți din laboratoarele Computer Bild, acest lucru însemnând că munca noastră intensă depusă în interesul utilizatorilor a avut succes”, afirmă Righard Zwienenberg, ESET Senior Research Fellow.

Computer Bild este cea mai mare revistă dedicată computerelor nu numai din Germania, ci din întreaga Europă (inclusiv Rusia), anul acesta sărbătorind 20 de ani de la înfințare.

ESET a primit recent în Germania mai multe premii specifice industriei. La sfârșitul anului 2015, ESET Endpoint Security a fost ales de către cititorii publicației Vogel IT-Media ca fiind cel mai bun “produs antivirus business” de pe piața germană. ESET Mobile Security s-a clasat, de asemenea, pe primul loc cu ajutorul aplicației pentru Android ESET Mobile Security într-o testare independentă condusă de către  organizația germană a consumatorilor, Stiftung Warentest, în februarie 2016 și a câștigat totodată testul condus de către revista austriacă Konsument, un sistem echivalent de testare a produselor dedicate consumatorilor. În Austria, ESET Mobile Security a fost recunoscut ca fiind cea mai buna aplicație de securitate mobilă din 2015, iar ESET Parental Control a fost desemnată cea mai bună aplicație în ceea ce privește protecția copiilor în 2015 de către o revistă austriacă dedicată platformei Android. În plus, ESET a obținut medalia de argint în categoria “Securitate” în timpul ceremoniei de premiere CRN din Germania, în 2015.

ESET este recunoscută ca fiind cea mai mare companie de securitate IT cu sediul în Uniunea Europeană*. Află mai multe despre tehnologia ESET și portofoliul de produse vizitând www.eset.ro

*ESET este cotat printre primii cinci furnizori de programe de securitate pentru protecția consumatorilor și pentru siguranța endpoint-urilor, luând în considerare cotele de piață, conform Gartner:  http://www.eset.com/int/about/press/articles/others/article/eset-continues-to-grow-faster-than-the-security-software-market/

ESET a fost cotat drept al cincilea mare furnizor de securitate în 2013 cu o evoluție de 23% - adică de șase ori rata de creștere a pieței, relatează IDC în raportul lor intitulat “Previziunile securității endpoint-urilor la nivel global în perioada 2014 – 2018 și cotele de piață ale furnizorilor din 2013”, în ediția din august 2014.