Soluția ESET Internet Security câștigă premiul pentru Online Banking din partea MRG Effitas


2018-11-16

Suntem încântați să anunțăm că ESET Internet Security a primit anul acesta premiul pentru Online Banking, din partea MRG Effitas. Un reper standard în industrie, premiul recunoaște cele mai fiabile soluții împotriva amenințărilor financiare prin evaluarea capacității furnizorilor de software de a proteja tranzacțiile bancare online. 

Securitatea financiară din mediul virtual este o preocupare vitală atât pentru consumatori, cât și companii - lucru deloc surprinzător, având în vedere creșterea popularității banking-ului online și a comerțului electronic - din cauza înmulțirii continue a vectorilor specifici de amenințare. Un raport recent din Marea Britanie arată că au fost 500 de milioane de lire sterline au fost pierdute de către clienții băncilor, în fața capcanelor întinse de scammeri și infractori cibernetici în primele șase luni ale anului 2018. Furnizorii de soluții de securitate au răspuns prompt la aceste noi amenințări, oferind soluții pentru a atenua potențialele amenințări. Dar cum putem ști care dintre acestea este cea mai eficientă? 

Pentru a clasifica o gamă largă de soluții de pe piață, MRG-Effitas a testat diverse soluții care oferă securitate tranzacțiilor online financiare, prin implicarea in evaluare a unui set de mostre malware in-the-wild special concepute pentru atacuri financiare și unor botneturi dedicate acestor tipuri de atacuri, de-a lungul a patru trimestre financiare. Aceste teste reproduc condițiile din lumea reala și examinează dacă browserele securizate de aceste aplicații de securitate pot proteja tranzacțiile bancare online și cumpărăturile electronice efectuate de pe un computer infectat cu un malware financiar activ. Aceste browsere ar trebui să poată împiedica software-ul rău intenționat să fure datele cardului de credit sau să modifice orice tranzacție bancară online.

Ca parte a testelor, MRG-Effitas a analizat ESET Internet Security - o soluție avansată care oferă o protecție completă pentru utilizatorii web de zi cu zi. Oferind o serie de caracteristici, inclusiv un serviciu de banking foarte sofisticat și protecție pentru plățile online, software-ul dispune de un browser special securizat, prin intermediul căruia utilizatorii pot efectua plăți în condiții de siguranță și îi protejează în mod automat atunci când utilizează serviciile de internet banking sau își accesează portofelele virtuale web-based. Software-ul criptează, de asemenea, comunicarea între tastatură și browser pentru tranzacții mai sigure, dar îi protejează și de keyloggeri, un tip de tehnologie de supraveghere utilizată pentru a monitoriza și înregistra fiecare apăsare de tastă de la un calculator. În urma testelor, ESET a fost considerat unul dintre câștigători.

„Suntem mândri că ESET Internet Security este recunoscut pentru caracteristicile sale și pentru nivelul de securitate pe care îl oferă utilizatorilor care folosesc servicii de online banking, efectuează plăți online și accesează portofelele lor virtuale", a declarat Elod Kironsky, Head of Core Technology Development la ESET. „Setul modern de funcții, ce include protecție pentru keyloggere și clipboard, are la bază efortul nostru constant de a construi instrumente practice destinate uzului zilnic, oferind în același timp protecție și utilizatorilor neexperimentați", a continuat el.

Soluțiile de securitate ale ESET sunt susținute de expertiza echipelor noastre de cercetare din întreaga lume, care localizează activ amenințările din segmentul bancar/financiar. Suntem de aceea la curent cu cele mai recente tendințe în materie de amenințări și a diferitelor forme pe care acestea le îmbracă, ceea ce ne oferă posibilitatea să dezvoltăm cel mai bun software pentru protecția utilizatorilor. Un exemplu în acest sens include descoperirea recentă făcută de ESET, a unui set de aplicații bancare false infiltrate în magazinul oficial Google Play, în lunile iunie și iulie 2018. Aceste aplicații pretind că măresc limita cardului de credit pentru clienții a trei bănci indiene, când de fapt încearcă să sustragă detaliile cardului și credențialele de internet banking, folosindu-se de formulare false, ca apoi datele furate de la victime să fie postate online. Odată cu notificarea adusă de ESET, Google a eliminat din magazinul său aceste aplicații false.

Echipa ESET se străduie permanent să ofere o protecție cât mai eficientă utilizatorilor, îmbinând munca de cercetare de înalt nivel și cunoștințele de specialitate. Suntem de aceea mândri să oferim produse care protejează utilizatorii împotriva celor mai avansate atacuri. Amenințările în materie de securitate financiară devin din ce în ce mai complexe, iar o recunoaștere precum cea din partea MRG Effitas validează calitatea produselor ESET în contextul unui peisaj cibernetic încercat constant de noi pericole și provocări. 

Aflați mai multe despre beneficiile aduse de soluția ESET Internet Security, dând click aici.