ESET se alătură inițiativei globale No More Ransom în lupta pentru combaterea atacurilor de tip ransomware


2018-12-20

ESET devine cel mai recent partener al No More Ransom, o inițiativă internațională între Europol, Poliția Națională olandeză și organizații majore de securitate în lupta împotriva ransomware-ului. Acest proiect de colaborare ajută victimele atacurilor de răscumpărare să-și recupereze datele personale și a reușit până acum să decripteze computerele a 72.000 de victime din întreaga lume.

Cu cei 130 de parteneri, portalul online No More Ransom găzduiește o colecție de 59 de instrumente gratuite de decriptare de la mai mulți furnizori de soluții de securitate, acoperind 91 de familii de ransomware. Utilizatorii din întreaga lume pot accesa gratuit aceste instrumente pentru a-și recupera datele furate de atacatorii ransomware. De la lansarea din 2016, No More Ransom a prevenit intrarea a până la 22 de milioane de dolari în buzunarele criminalilor cibernetici.

ESET a ajutat de-a lungul timpului victimele ransomware să-și recupereze datele criptate, iar instrumentele de decriptare dezvoltate de noi au fost deja descărcate de peste 250.000 de ori. Două dintre aceste instrumente vor fi disponibile acum pentru o audiență mai largă, prin platforma gratuită, centralizată și ușor de utilizat - No More Ransom.

Ransomware-ul a devenit una dintre cele mai mari amenințări cibernetice cu care se confruntă atât consumatorii cât și întreprinderile, iar cazuri precum GrandCrab și SamSam (din 2018) nu fac decât să întărească ideea că aceste amenințări continuă să se dezvolte și să se adapteze. Un raport a dezvăluit recent că 40% dintre toate atacurile de succes bazate pe malware au implicat și ransomware.

Proiectul No More Ransom recunoaște că lupta împotriva ransomware-ului necesită un efort comun, iar implicarea companiei ESET e o dovadă a angajamentul său continuu de a-și uni forțele cu autoritățile în combaterea criminalității informatice și de a le permite tuturor să se bucure de o tehnologie mai sigură.

ESET a colaborat anterior cu autorități de aplicare a legii în acțiuni ample de eliminare a infrastructurilor malware, contribuind inclusiv la întreruperea familiei malware Gamarue. Această colaborare globală între sectorul public și cel privat a implicat Microsoft, FBI, Interpol și Europol. ESET a lucrat, de asemenea, cu diverse organizații internaționale pentru a demasca operațiunea Windigo, o operațiune cibernetică de amploare, care a controlat zeci de mii de servere Unix. Și, cel mai recent, compania a colaborat cu autoritățile și cu Google pentru a opri 3ve, o operațiune majoră de fraudare online prin reclame.

Cel mai recent parteneriat al ESET consolidează angajamentul luat de a colabora cu partenerii din domeniul aplicării legii și cei ai industriei pentru a crea o lume digitală mai sigură. Vizitați site-ul No More Ransom pentru mai multe informații despre proiect și aflați mai multe despre ESET la adresa https://www.eset.ro/.