ESA, soluția 2FA (de autentificare cu doi factori) a ESET, devine acum disponibilă prin programul de parteneriat MSP


2019-03-28

ESET tocmai a făcut disponibilă soluția sa 2FA bazată pe smartphone, ESET Secure Authentication (ESA), în portofoliul de soluții oferite în programul său de parteneriat MSP (cu peste 4000 de parteneri).

ESA poate fi oferit în cadrul sistemului eficient ESET de taxare zilnică și facturare lunară pentru a crește veniturile și pentru a le oferi clienților îmbunătățiri imediate ale securității prin adoptarea metodei de autentificare în doi pași, în ceea ce privește parolele și setările de acces. Aceste beneficii sunt oferite în cadrul modelului existent de licențiere pentru ESET Endpoint Protection și sunt accesibile prin intermediul panoului ESET MSP Administrator. Portofoliul extins al programului oferă acum în plus opțiunea adăugării un nivel suplimentar de  protecție ce consolidează securitatea rețelelor clienților.

Securitate îmbunătățită pentru credențialele de acces - prin autentificarea parolelor

Parolele furate sau slabe, risc critic în ceea ce privește conformitatea cu GDPR, stau la baza a aproximativ 80% dintre breșele operate de hackeri. În ciuda acestui fapt, parolele rămân cea mai comună și totuși cea mai nesigură metodă de autentificare. Chiar dacă se vehiculează de multă vreme ideea că „parolele, indiferent de lungime sau complexitate, nu sunt suficiente ca metodă unică de autentificare", multe companii ezită încă să adopte pașii suplimentari necesari în procesul de autentificare, cum ar fi, de exemplu, 2FA.

Vladimir Matovcik, ESET Senior Product Manager pe segmentul Business Security, a declarat că „forțarea utilizatorilor să creeze parole mai complexe s-a dovedit a fi ineficientă și a creat frustrări pentru aceștia. Cu funcționalități precum notificările push, ESA se străduiește să faciliteze atât verificarea identității utilizatorilor, cât și sporirea securității rețelelor și aplicațiilor, atât pentru administratorii locali, cât și pentru MSP-urile care furnizează metoda 2FA ca parte a modelului de servicii oferite.

Majoritatea organizațiilor acceptă în mod implicit riscul asociat accesului remote, de aceea procesul de autentificare devine necesar pentru a accesa diverse instrumente business iar securitatea datelor traficate astfel se menține drept o problemă critică pentru aceste companii. Ne aflăm deci în fața unui punct de cotitură, deoarece zeci de milioane de angajați se autentifică zilnic pe diverse platforme și se confruntă cu riscul permanent de a le fi compromise credențialele. Verificarea identității prin intermediul unor protocoale consolidate de autentificare este un proces de mare importanță pentru companiile de orice dimensiune.

Acum, MSP-urile își pot ajuta clienții să adreseze acest risc prin ESET Secure Authentication, oferind astfel plus valoare serviciilor lor și ducând relațiile cu clienții la un nou nivel.

Implementare

Fiind o soluție bazată pe comunicarea via smartphone (în relația cu end-user-ul), ESA reduce costurile de achizitie prin folosirea dispozitivelor existente iOS, Android si Windows Mobile, iar implementarea sa durează mai puțin de 10 minute, incluzând instalarea serverului ESA.

ESA este disponibil prin intermediul programului ESET MSP, precum și direct către utilizatorii finali și organizații ca licență autonomă (detalii pe  https://www.eset.ro/business/endpoint-security/two-factor-authentication#endpoint-detection-response )

Pentru mai multe informații despre vânzarea 2FA ca serviciu, contactați partenerul dvs. ESET.

DESPRE ESET

De mai bine de 30 de ani, ESET® a dezvoltat software și servicii de securitate IT pentru companiile și consumatorii din întreaga lume. De la soluțiile ce protejează endpoint-uri sau dispozitivele mobile, până la cele avansate de criptare și autentificare în doi factori, produsele ESET, caracterizate prin înaltă performanță și ușurință de utilizare, le oferă consumatorilor și companiilor siguranța de a se bucura de întregul potențial al tehnologiei lor. ESET protejează și monitorizează neinvaziv amenințările 24/7 și se actualizează în timp real pentru a menține utilizatorii protejați. Amenințările avansate cer o companie de securitate IT avansată. Cu sprijinul centrelor de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, ESET devine prima companie de securitate IT care câștigă 100 de premii Virus Bulletin VB100, identificând toate programele malware „in the wild" din 2003 încoace. Pentru mai multe informații, vizitați www.eset.ro sau urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook, Twitter sau Youtube.