ESET își extinde portofoliul cu o nouă soluție de criptare, ESET Full Disk Encryption


2019-11-12

ESET anunță lansarea ESET Full Disk Encryption (EFDE), o soluție nouă, concepută să împiedice accesul neautorizat la datele de valoare ale unei companii. Disponibil ca un add-on la cele 2 console ESET de management remote recent actualizate - ESET Cloud Administrator și ESET Security Management Center - EFDE este cea mai nouă soluție care menține în siguranță datele companiei în cazul furtului sau pierderii dispozitivelor.

Protejează interesele de afaceri ale companiei

Pierderea fizică sau furtul dispozitivelor dintr-o companie (telefoane mobile sau laptopuri, de exemplu) reprezintă o problemă foarte serioasă pentru multe companii. Pe lângă costul înlocuirii dispozitivelor IT, mai grav decât atât este riscul ca datele corporative să fie pierdute. Există sancțiuni substanțiale impuse de GDPR pentru datele sensibile care sunt gestionate neadecvat, iar scurgerile de date pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra continuității, securității și, probabil, a reputației companiei.

Cu o nouă soluție de criptare completă a discului, ESET le permite administratorilor IT să instaleze, să activeze și să cripteze dispozitivele conectate la rețea printr-un singur click, prevenind astfel compromiterea computerelor pierdute sau furate. Administratorii IT pot implementa această soluție atât prin intermediul platformelor de administrare la distanță on-premise cât și prin cloud. În urma implementării, utilizatorii pot monitoriza și gestiona starea de criptare a datelor stocate pe dispozitivele business, printr-o singură consolă. Acest software este disponibil ca un feature suplimentar la cele mai recente versiuni ale consolelor noastre de administrare remote - ESET Cloud Administrator 1.2 și ESET Security Management Center 7.1 - ambele au fost actualizate recent pentru a suporta ESET Full Disk Encryption.

O creștere în piața de soluții de criptare

Cercetările de piață recente realizate de ESET, la care au participat peste 100 de companii au indicat că 85% dintre respondenți văd criptarea completă a discurilor ca fiind cea mai importantă caracteristică atunci când compară diferite forme de criptare disponibile, pentru a-și securiza mediul business. În plus, un raport al IDC a prezis că, până în 2023, piața de soluții de criptare completă a discurilor va înregistra o creștere constantă de 1,4% pe an. Aceste date ne determină să credem că preocupările întreprinderilor în privința protecției datelor arată un interes mai mare pentru soluții de criptare a discului care sunt ușor de administrat.

Ervín Rendek, ESET Product Manager, a adăugat câteva cuvinte despre lansarea noului produs: „În timp ce malware-ul și virușii prezintă un risc imens pentru întreprinderile din întreaga lume, noi știm că cele două întrunesc doar o mică parte din sfera provocărilor actuale legate de protecția datelor. Acest lucru ne-a determinat să lucrăm din greu pentru extinderea portofoliului nostru cu o nouă soluție, ESET Full Disk Encryption, care rezolvă problema pierderilor de date business - acum gestionată printr-o consolă de management de securitate, împreună cu alte produse de securitate IT din portofoliul ESET. Soluția ESET Full Disk Encryption este potrivită pentru companiile cu nevoi de bază de criptare și pentru cele care sunt deja familiarizate cu conceptele consolei noastre de administrare remote. "