ESET este desemnat un „Competitor Puternic” în raportul Endpoint Security Suites 2019, realizat de o companie independentă de cercetare


2020-02-14

ESET – unul din liderii globali în soluții de securitate software – a fost recunoscut ca fiind un „Competitor Puternic” în raportul The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites Q3 2019. Raportul a analizat primele 15 suite de securitate de pe piață, evaluând capacitatea lor de a preveni, detecta și remedia amenințările la nivelul endpoint-urilor, ESET remarcându-se drept un Competitor Puternic.

În analiza pieței globale de astfel de soluții, raportul a arătat că „cei care achiziționează suite de securitate endpoint acordă o atenție deosebită protecției automatizate, oferite de astfel de produse.” Raportul subliniază că programelor de securitate li se solicită din ce în ce mai des  „să ofere protecție împotriva amenințărilor direcționate, persistente” și că, prin urmare, clienții ar trebui să caute furnizori care „integrează tehnologii de prevenție, detecție și răspuns în fața amenințărilor”, care „extind vizibilitatea și controlul asupra unui ecosistem endpoint complex” și care „oferă flexibilitate într-o varietate de medii și grad mare de toleranță la risc”.

Raportul a recunoscut portofoliul complet de soluții adresate segmentului enterprise al ESET, o gamă extinsă care a răspuns cerințelor crescute ale companiilor. ESET a primit cel mai mare scor posibil la nivel de viziune corporate și a fost remarcat pentru dezvoltarea mai multor soluții destinate companiilor mari din segmentul enterprise, cum ar fi soluția de Detecție și Răspuns la nivel de Endpoint (EDR), răspunsul gestionat la detecții, serviciile de Threat Intelligence și cele de managment al vulnerabilităților. De asemenea, ESET a obținut cel mai mare scor posibil la nivel de suportul OS (pentru sisteme de operare), definit drept un suport complex oferit tuturor sistemelor de operare, în comparație cu alte companii de securitate participante în această evaluare.

Pentru a evalua starea pieței de suite de securitate endpoint și pentru a vedea cum furnizorii se raportează unii la ceilalți, Forrester a evaluat punctele forte și punctele slabe ale competitorilor de top. După ce a examinat analizele precedente, evaluările privind nevoile utilizatorilor și interviurile pe care le-a derulat cu furnizorii și experții din domeniu, Forrester a dezvoltat un set cuprinzător de 25 de criterii, pe care le-a grupat în trei categorii:

  • Oferta curentă. Poziția fiecărui furnizor pe axa verticală a graficului Forrester Wave ™ indică puterea ofertei curente. Criteriile cheie pentru această evaluare includ prevenția oferită împotriva malware-ulului și exploit-urilor, detecția bazată pe comportamentul codului rulat și performanța produsului, pe care Forrester le-a validat folosind feedback-ul clienților și pe baza demonstrațiilor / informațiilor colectate.
  • Strategie. Plasarea pe axa orizontală indică puterea strategiilor vendorilor. Aici, Forrester a evaluat viziunea și focusul companiei, comunitatea de securitate din jurul ei și parcursul produsului.
  • Prezența pe piață. Reprezentată de dimensiunea markerilor din grafic, scorurile Forrester ale prezenței pe piață reflectă baza de clienți enterprise a furnizorului și ecosistemul de licențe.

Raportul Forrester Wave™ detaliază faptul că profesioniștii în domeniul securității doresc o suită de securitate endpoint care să protejeze numărul tot mai mare de dispozitive mobile inteligente și conectate, aduse la locul de muncă și să gestioneze complexitatea tot mai mare a mediului de securitate. Pentru furnizori, o protecție îmbunătățită prin analiza comportamentului, combinată cu politici de securitate bazate pe riscuri, va asigura succesul în mediul soluțiilor de securitate cibernetică. Considerăm că acest lucru se reflectă în succesul ESET, care a primit cel mai mare scor posibil acordat pentru implicarea în comunitățile de securitate, pentru suportul extins asigurat unei multitudine de sisteme de operare și pentru viziunea companiei.

Raportul afirmă în cazul profilului ESET analizat că „este perfect pentru cumpărătorii care apreciază o utilizare simplă, directă la nivel de UI, cu funcții avansate, ușor de implementat atunci când sunt necesare”, compania având clienți ce evaluează pozitiv soluțiile oferite pentru impactul său scăzut asupra resurselor de sistem.

Juraj Malcho, Chief Technology Officer al ESET, a declarat: „Credem că recunoașterea ESET drept un „Competitor Puternic” în cel mai recent raport al Forester, Endpoint Security Suite Wave, este o declarație a angajamentului nostru de a oferi securitate premium sectorului enterprise. Peisajul amenințărilor globale care adresează companiile mari cunoaște o continuă evoluție în ceea ce privește modificarea sofisticată a atacurilor malware și este esențial pentru misiunea asumată de noi, ca utilizatorii noștri să fie protejați împotriva amenințărilor complexe la cel mai înalt standard posibil. În lumea noastră, din ce în ce mai digitalizată, este imperativ pentru orice companie de mari dimensiuni ca datele sale să fie sigure și securizate. "