ESET se remarcă drept „Top Player” în raportul Radicati APT Protection – Market Quadrant 2020


2020-03-30

ESET a fost recunoscut drept „Top Player” în raportul Radicati Market Quadrant for APT Protection 2020, care acoperă segmentul soluțiilor de protecție împotriva amenințărilor avansate persistente (APT). Este pentru prima oară când ESET a fost recunoscut în acest raport specific al grupului Radicati, deși a fost clasificat „Top Player” în alte rapoarte, anterioare, centrate pe protecția endpoint. Faptul că ESET este inclus în raportul Market Quadrant atestă poziția de actor principal în spațiul de securitate cibernetică. Mai ales în contextul acestor momente dificile, funcțiile de detecție și răspuns sunt necesare pentru a asigura continuitatea afacerilor de pretutindeni. 

Raportul Radicati Market Quadrant este un indicator folosit pentru a contura imaginea unei piețe tehnologice specifice. Această ediție a examinat Advanced Persistent Threat Protection (protecția oferită împotriva amenințărilor persistente avansate), un set de soluții integrate pentru detectarea, prevenirea și remedierea amenințărilor de tip zero-day și a atacurilor malițioase persistente. Ca parte a acestei analize, au fost evaluate două dintre soluțiile din portofoliu: ESET Enterprise Inspector, un instrument EDR dezvoltat intern, și ESET Dynamic Threat Defense, o soluție de sandboxing bazată pe cloud, ce combate amenințările zero-day.

Raportul a examinat 12 furnizori importanți de soluții de securitate de pe piață, iar ESET s-a numărat printre singurii 4 vendori care au obținut statutul de „Top Player”. Radicati clasifică acești vendori după două criterii: funcționalitate și viziune strategică. În ceea ce privește funcționalitatea, companiile au fost evaluate pe baza paletei de caracteristici oferite de fiecare soluție în parte. Viziunea strategică se referă la o înțelegere aprofundată cu privire la nevoile clienților, capacitatea de a furniza produse cu un preț competitiv, suport tehnic solid pentru clienți și inovare continuă. Printre principalele caracteristici și capabilități evaluate în raport se numără opțiunile de implementare, suportul pentru diferite platforme, detecția programelor malware, tehnologiile de sandboxing și de carantinare, analiza amenințărilor avansate și a celor tip zero-day, componenta EDR (Endpoint Detection & Response). 

În urma analizei, raportul a aclamat soluțiile ESET pentru capacitățile puternice ale componentei EDR și raportarea datelor în timp real, pentru consola de administrare și soluțiile on-premise, plus sistemul de suport multilingv. Raportul a subliniat, de asemenea, faptul că soluțiile ESET sunt bine cunoscute pentru ușurința de implementare și pentru o experiență fără probleme pentru utilizator, ca urmare a eforturilor ESET de a oferi o amprentă minimă la implementare și asupra resurselor de sistem, în general.

Juraj Malcho, Chief Technology Officer la ESET, a adăugat: „Suntem încântați să fim clasați drept„ Top Player ”de către Radicati în ultimul său raport, centrat pe tehnologiile de detecție și răspuns. Această recunoaștere este o dovadă a angajamentului nostru permanent îndreptat spre livrarea de soluții de securitate de primă clasă segmentului enterprise și a angajamentului nostru continuu pentru inovație. Pe măsură ce peisajul securității cibernetice devine din ce în ce mai împânzit de amenințări avansate persistente și de exploatări "zero-day", multe companii din segmentul enterprise vor trebui să se adapteze la această nouă realitate. Suntem mândri să fim prezenți în acest raport pentru prima dată și să fim recunoscuți pentru eforturile noastre de a face tehnologia mai sigură pentru toată lumea. "

Dacă doriți să citiți raportul complet 2020 Radicati Market Quadrant: APT, dați click aici.