ESET lansează o soluție îmbunătățită de securitate endpoint cu management via cloud, pentru companii de toate dimensiunile


2021-02-25

ESET, lider global în securitate cibernetică, a anunțat lansarea noii sale platforme de management a securității endpoint, ESET PROTECT. Noua soluție permite o administrare ușoară și automatizată a portofoliului larg de soluții de securitate business ESET, cu două opțiuni de implementare a consolei de comandă: locală și în cloud. ESET PROTECT Cloud este produsul central destinat managementului via cloud al securității, în portofoliul ESET de soluții business, fiind menit să satisfacă nevoile organizațiilor de orice dimensiune.

Introducerea ESET PROTECT Cloud în portofoliu reflectă o trecere deja cunoscută din piața soluțiilor de securitate, de la produse software administrate local la produse care înglobează servicii de control bazate pe cloud. Consola cloud permite gestionarea soluțiilor ESET existente, inclusiv a ESET Endpoint Security, ESET Dynamic Threat Defense și ESET Full Disk Encryption. Din ce în ce mai multe companii se îndreaptă spre o abordare „cloud first”, astfel încât o ofertă de software de securitate care să se alinieze acestei strategii este esențială.

ESET PROTECT Cloud este o consolă de administare ce permite controlul de la distanță al soluțiilor de securitate ESET existente într-o rețea, oferind o vizibilitate în timp real asupra stațiilor endpoint implementate. Consola le permite administratorilor IT să instaleze pe stații în mod remote soluțiile de securitate ESET, să execute sarcini, să aplice politici de securitate, să monitorizeze starea sistemelor și să răspundă rapid la problemele sau detecțiile găsite pe endpoint-urile din infrastructură, pe toate platformele software, inclusiv pe desktop-uri, servere, mașini virtuale dar și pe smartphone-uri. Pe lângă integrarea facilă în instrumentele de securitate și gestionare a evenimentelor (SIEM), raportarea cuprinzătoare și un sistem de notificare complet personalizabil, ESET PROTECT Cloud le permite administratorilor IT să ia măsuri imediate împotriva incidentelor.

Clienții consolei anterioare, ESET Cloud Administrator, beneficiază gratuit de actualizare automată la ESET PROTECT Cloud.

Pentru a se asigura că afacerile de toate dimensiunile pot accesa cele mai adecvate soluții, ESET oferă o selecție de abonamente adaptate nevoilor specifice de afaceri ale companiilor mici și mijlocii (IMM-urilor), furnizorilor de servicii gestionate (MSP) dar și segmentului enterprise. Pentru setul complet de abonamente ESET, vă rugăm să verificați tabelul de mai jos.

Toate abonamentele includ fie o soluție locală (on-premise) de administrare a stațiilor endpoint (ESET PROTECT; fostul ESET Security Management Center), fie una bazată pe cloud (ESET PROTECT Cloud), împreună cu ESET Endpoint Security, care este inclus în mod implicit. Pentru clienții care caută separat securitate la nivel de e-mail, ESET va oferi și un abonament dedicat - ESET PROTECT Mail Plus.

Abonamentul ESET PROTECT Advanced a fost conceput având în vedere nevoile IMM-urilor și MSP-urilor (furnizorilor de servicii IT gestionate). Acesta oferă protecție pentru stațiile endpoint împotriva ransomware-ului și amenințărilor de tip zero-day, precum și protecția datelor stocate pe stații prin criptare completă a hard disk-urilor. Astfel, abonamentul răspunde provocării de a gestiona și proteja rețelele IT business în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.

Abonamentul ESET PROTECT Enterprise este orientat către organizații mari, unde sunt esențiale, atât un nivel amplu de vizibilitate, cât și cerințele riguroase de securitate. Abonamentul oferă cea mai bună valoare pentru clienții enterprise cu maturitate în domeniul implementării unor soluții solide de securitate, oferind una dintre cele mai puternice soluții de detecție și răspuns (EDR) la nivelul stațiilor endpoint de pe piață - ESET Enterprise Inspector, gestionabil în prezent prin intermediul consolei on-premise ESET PROTECT. Oferind o detecție bazată pe reguli a evenimentelor suspecte identificate la nivel endpoint, precum și funcții avansate de căutare și remediere a amenințărilor, acest abonament asigură specialiștii și responsabilii IT de securitate că amenințările emergente, comportamentul riscant al angajaților și aplicațiile nedorite nu pun organizațiile în pericol.

Ignacio Sbampato, Chief Business Officer la ESET, a declarat: „Suntem încântați să oferim soluții pentru companiile de toate dimensiunile care implementează o strategie „cloud-first” la nivelul securității lor IT. ESET PROTECT Cloud este piesa noastră centrală ce răspunde nevoilor în schimbare de securizare a afacerilor, o soluție ce are în vedere pulsul peisajului modern de securitate cibernetică și care continuă să îmbunătățească soluțiile noastre de securitate multistratificate. Misiunea noastră, a celor de la ESET, este să oferim o tehnologie mai sigură pentru toți, ceea ce înseamnă că afacerile de toate formele și dimensiunile trebuie să poată accesa soluții de ultimă generație, adaptate în așa fel încât să-și mențină angajații și datele în siguranță. ”

Pentru a afla mai multe despre ESET PROTECT Cloud, dați click aici.