ESET se alătură Programului de Vulnerabilități și Expuneri Comune (CVE) în calitate de Autoritate de Numerotare (CNA)


2021-06-25

Lucrând în colaborare cu Programul de Vulnerabilități și Expuneri Comune (Common Vulnerabilities and Exposures - CVE®), ESET, principalul furnizor de soluții de securitate endpoint din Europa, este numit de Programul CVE drept Autoritate de Numerotare CVE (Numbering Authority - CNA).

Organizațiile desemnate drept CNA sunt responsabile pentru atribuirea ID-urilor CVE vulnerabilităților, crearea și publicarea informațiilor privind vulnerabilitatea asociată numărului CVE înregistrat.

Acest statut înseamnă că ESET va putea publica înregistrări CVE, inclusiv ID-ul CVE, descrierile și referințele despre vulnerabilitățile descoperite în produsele proprii și cele descoperite de cercetătorii ESET în produse terțe care nu sunt acoperite de alte entități CNA. În calitate de CNA, ESET își poate îndeplini mai bine rolul de lider în inovarea tehnologiilor de securitate și a cercetării și dezvoltării produselor și promovarea standardelor ridicate de securitate în ecosistemul IT mai larg.

„Implicarea în cadrul Programului Internațional Comunitar de Vulnerabilități și Expuneri Comune (CVE®) ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a sprijini colaborarea continuă cu sectorul mai larg de securitate cibernetică, precum și cu părțile academice, de afaceri și guvernamentale. În același timp, le permite echipelor noastre interne de securitate, cercetare și dezvoltare să abordeze mai eficient și în mod consecvent slăbiciunile de securitate oriunde s-ar afla, și să rămânem proactivi în combaterea vulnerabilităților și amenințărilor”, a declarat Daniel Chromek, Chief Information Security Officer la ESET.

ESET, pe lângă faptul că are încredere în procesul coordonat de divulgare a vulnerabilităților, este și un practicant al acestui proces și îi creditează public pe cei care raportează vulnerabilități de securitate pentru eforturile lor (dacă nu doresc să rămână anonimi). Dacă aveți un interes în domeniul identificării amenințărilor sau altor probleme de securitate în produsele sau site-urile ESET, citiți mai multe despre parteneriatul nostru cu HackTrophy sau aflați mai multe aici.