ESET a fost numit „Lider Strategic” în 2021 în cadrul testului Endpoint Prevention and Response realizat de AV-Comparatives


2022-01-20

ESET, lider global în securitate cibernetică, a fost numit Lider Strategic în Raportul Comparativ 2021 Endpoint Prevention and Response (EPR), unul dintre cele mai cuprinzătoare teste de soluții endpoint de detecție și răspuns (EDR) și de securitate endpoint, realizat vreodată de AV-Comparatives. În raport a fost testat bundle-ul ESET PROTECT Enterprise, care include consola de management ESET PROTECT, ESET Endpoint Security, ESET Enterprise Inspector și ESET Dynamic Threat Defense, versiunea 8.1. 

AV-Comparatives, o organizație de testare independentă de top, binecunoscută pentru evaluările sale inovatoare derulate în mediu real, a supus produsele a 10 furnizori de soluții de protecție la un set de 50 de atacuri direcționate, fiecare implementat printr-o varietate de tehnici și tactici.

Pe baza acestor teste aprofundate, AV-Comparatives a dezvoltat un Enterprise EPR CyberRisk Quadrant™ care „ia în considerare eficacitatea fiecărui produs în prevenirea breșelor de securitate, cuantumul economiilor financiare rezultate din reușită, costurile de achiziție ale produsului și costurile rezultate din acuratețea produsului (influențate din cauza unor rezultate fals pozitive).” ESET și soluțiile sale au fost poziționate ca Lider Strategic în cadranul de poziționare comparativă  — cea mai înaltă certificare din cadrul acestuia. Liderii Strategici sunt selectați din rândul „produselor EPR care au o rentabilitate foarte mare a investiției și oferă un cost total de proprietate foarte scăzut... datorită capacităților tehnice excepționale, combinate cu costuri rezonabile”. În plus, Liderii Strategici „dezvoltă idei inovatoare și le implementează în mod impresionant în produsele lor”.

ESET a obținut scoruri mari la categoriile de Prevenire activă, Răspuns pasiv și Capacități combinate de prevenire/răspuns, realizând punctaje de 96%, 100% și, respectiv, 98%.

După cum se precizează în raport, ESET PROTECT Enterprise s-a descurcat excepțional de bine atunci când s-a confruntat cu cele 50 de scenarii de atac individuale și a demonstrat că este un produs business remarcabil. Au fost apreciate consola intuitivă, ușor de utilizat, precum și datele contextuale furnizate pentru ca analiștii de securitate să prioritizeze, să atenueze și să investigheze în continuare amenințările.

Righard Zwienenberg, Senior Research Fellow la ESET, a menționat: „Suntem foarte mândri încă o dată să vedem că ESET și ESET PROTECT Enterprise sunt recunoscute ca Lider Strategic. Acest lucru atestă eficiența capacităților noastre de prevenire și răspuns și faptul că analiștilor din SOC (Security Operation Center) li se oferă date contextuale utile pentru a evalua și a prioritiza în mod corespunzător amenințările observate.”

Andreas Clementi, CEO și fondator al AV-Comparatives, a comentat: „ESET nu numai că a obținut un scor combinat ridicat de prevenire și răspuns la test, dar a demonstrat și capabilități remarcabile de detectare și raportare. Rezultatele testului au contribuit la costul total scăzut de proprietate al ESET și au asigurat încă o dată poziția ESET ca Lider Strategic în cea de-a doua ediție a acestui test realizat de AV-Comparatives.”

Pentru a afla mai multe despre soluțiile premiate ESET, faceți click aici.