ESET își revizuiește portofoliul de produse pentru a întări nivelul de protecție al companiilor în parcursul lor digital


2022-05-23

ESET, lider global în securitate cibernetică, și-a revizuit linia de produse business pentru a ajuta astfel organizațiile de toate dimensiunile să împiedice infractorii cibernetici să producă pagube semnificative în rețelele lor. Platforma ESET PROTECT a suferit o serie de modificări care îi vor ajuta pe administratorii IT să gestioneze riscurile de securitate din mediile lor. Totodată, soluția populară de Endpoint Detection and Response (EDR), ESET Enterprise Inspector, este disponibilă acum și în cloud și a fost redenumită ESET Inspect Cloud. În plus, mai multe dintre soluțiile endpoint ale ESET pentru Windows, macOS și Android au avut o evoluție majoră.

Timp de mai bine de 30 de ani, ESET a continuat să investească masiv în multiple layere de tehnologie proprietară care previn breșele la nivelul dispozitivelor endpoint și a sistemelor clienților săi, atât cele create de amenințări cunoscute, cât și de amenințări nedepistate până acum.

Suntem o forță pentru progresul pe care îl permite tehnologia digitală. Obiectivul nostru este să oferim o securitate digitală care menține funcționarea sistemelor unei organizații fără probleme și în siguranță”, comentează Pavol Balaj, Segment Director la ESET. „Nicio afacere modernă, mare sau mică, nu poate supraviețui fără un răspuns eficient în fața unei breșe IT. Considerăm că prin utilizarea tehnologiilor puternice de prevenire, detecție și răspuns ale ESET, furnizate sub forma platformei noastre extensibile ESET PROTECT, companiile pot beneficia de cea mai solidă și eficientă protecție multistratificată din industrie.

Despre noul ESET Inspect Cloud

ESET Inspect Cloud este un instrument sofisticat bazat pe cloud, care permite platformei ESET PROTECT să evolueze într-o soluție Extended Detection and Response (XDR) pentru securitate la nivel enterprise și capabilități de gestionare a riscurilor, inclusiv threat hunting avansat, răspuns la incidente, vizibilitate completă asupra rețelei, apărare împotriva amenințărilor bazată pe cloud, și altele. ESET Inspect Cloud identifică codul malițios post-execuție, în timp ce ESET PROTECT oferă utilizatorului vizibilitate deplină asupra răspunsului.

Despre noul ESET PROTECT

Platforma ESET PROTECT a fost îmbunătățită ținând cont de nevoile clienților ESET, obiectivul principal fiind acela de a ajuta administratorii IT să gestioneze mai bine riscurile de securitate din mediile lor. În primul rând, un mecanism de actualizare automată se asigură că toți agenții ESET Endpoint și soluțiile implementate sunt mereu actualizate la zi, uşurând astfel munca administratorilor IT. În al doilea rând, o integrare aprofundată a ESET Inspect Cloud și a platformei ESET PROTECT permite o experiență mult mai fluidă, cu panouri de control mai elegante și implementări simplificate. În plus, ESET PROTECT va oferi acum un panou de control pentru ESET LiveGuard Advanced, o soluție avansată de apărare împotriva amenințărilor, cu sandboxing în cloud inclus într-unul dintre layerele sale, care analizează fișierele suspecte trimise de sistemele endpoint pentru amenințări noi sau nedepistate anterior.

Pentru ca administratorii să poată proteja mai bine afacerile în epoca muncii de la distanță, ESET PROTECT va include noul modul Brute-Force Attack Protection pentru soluțiile ESET Endpoint Security dedicate Windows. Combinând datele despre reputație din cloud cu date despre sistemele de ghicire a parolelor și sistemele de tip honeypot, modulul ESET Brute-Force Attack Protection blochează încercările repetate de infiltrare. Având în vedere creșterea numărului de echipamente hardware ARM6 care ajung în mâinile angajaților în urma cerințelor crescute de procesare ale noilor tehnologii, cum ar fi afișajele de înaltă rezoluție, jocurile 3D realiste și tehnologiile de recunoaștere a vocii, ESET Endpoint Security și ESET Endpoint Antivirus vor oferi acum versiuni compatibile cu ARM64.

În plus, o nouă funcție de control web din ESET PROTECT Cloud permite administratorilor IT să reglementeze accesul angajaților la site-uri web de pe dispozitivele lor mobile Android. Folosind categorii încorporate și reguli personalizate, administratorii pot pune elemente pe blacklist, whitelist sau pot trimite avertizari despre adresele URL care duc la site-uri cu conținut dăunător.

De asemenea, pentru utilizatorii de Mac, ESET a lansat o nouă versiune a ESET Endpoint Antivirus, construită cu o arhitectură de microservicii care o înlocuiește pe cea monolitică anterioară. Ca rezultat, ESET Endpoint Antivirus are un design multithreaded îmbunătățit, pentru o scanare mai rapidă, este mai stabil, deoarece componentele compromise pot reporni automat în loc să provoace blocarea întregii aplicații, are o izolare de securitate mai bună, deoarece componentele pot rula cu drepturi de utilizator fără privilegii și este compatibilă cu dispozitivele Apple M1 - Rosetta 2.

Fiind o companie privată, axată pe tehnologie, ESET a avut întotdeauna o abordare științifică, în care securitatea primează, cu implementarea timpurie a tehnologiei de tip machine learning și a puterii de calcul din cloud pentru a-și dezvolta sistemele globale de informații despre amenințări. Compania a fost desemnată pentru ani la rând un jucător de top și un lider în industrie pentru soluțiile sale business.

Cu aceste multiple actualizări ale portofoliului nostru de produse, am creat o mulțime de sisteme de diagnosticare pentru a preveni intrarea codurilor malițioase în rețeaua corporativă. Atunci când este identificată o amenințare, tehnologiile noastre detectează și răspund – în timp ce trimit concomitent notificări către organizații – iar sistemele ESET din întreaga lume sunt imediat pregătite pentru a căuta amenințări similare. Este un caz de siguranță în cifre”, adaugă Balaj.