Criza din Ucraina - Cum răspunde ESET

Suntem profund tulburați de evenimentele din Ucraina.

Recunoaștem situația dificilă în care se găsesc clienții, partenerii și colegii noștri din Ucraina. De aceea, oferim ajutor pe mai multe paliere.

Vedeți aici cum ajută ESET

ESET, un furnizor lider de soluții de securitate digitală ce operează la scară globală, cu sediul în UE, își asumă responsabilitatea de a proteja progresul nostru digital comun. Pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă în contextul din Ucraina, am adunat mai multe resurse de business relevante pentru a ajuta la creșterea securității organizațiilor.

ESET Logo

Răspunsul ESET

Ca răspuns la decizia șocantă a guvernului rus de a invada Ucraina, ESET, principalul furnizor de soluții de protecție endpoint cu sediul în Uniunea Europeană, anunță că oprește toate vânzările către orice persoană fizică, întreprindere și organizație din Rusia și Belarus.


BRATISLAVA – 8 Martie, 2022 – Ca răspuns la decizia șocantă a guvernului rus de a invada Ucraina, ESET, principalul furnizor de platforme de protecție a endpoint-urilor cu sediul în Uniunea Europeană, anunță astăzi că oprește toate vânzările către orice persoană fizică, întreprindere și organizație din Rusia și Belarus. Anterior, vânzările către guvernul rus și entitățile aferente acestuia fuseseră deja interzise încă din 2016, când guvernul rus a introdus astfel de reguli fiscale, legislație și procese de certificare care au favorizat vânzătorii locali.

În completarea acestei decizii, răspunsul integrat al ESET, referitor la invazie, este împărțit astfel:

Oferim sprijin umanitar cetățenilor Ucrainei. Fundația ESET a creat un fond inițial de 700.000 EUR pentru a ajuta cetățenii Ucrainei printr-un amestec de sprijin direct prin granturi și donații către ONG-uri (și anume Fundația INTEGRA și UNICEF Ucraina). La nivel de companie și comunitate, ESET a centralizat donațiile angajaților și și-a încurajat angajații să facă voluntariat activ în comunitățile lor, egalând timpul petrecut de personalul lor voluntar pentru cauze umanitare și, de asemenea, sprijină membrii partenerului nostru ucrainean și familiile acestora cu ajutor direct și continuu (inclusiv cazare, numerar și donații în natură).

Lucrând îndeaproape cu specialiștii de asistență tehnologică ai partenerului nostru de distibuție din Ucraina, am extins serviciile de suport pentru a asigura continuitatea clienților noștri pe teren. De asemenea, facem upgrade gratuit tuturor clienților noștri business ucraineni la produsul nostru de cea mai înaltă calitate și extindem licențele care urmează să expire pentru toți clienții business și consumer din acestă țară, fără costuri.

Oferim cercetări de securitate și informații numeroaselor organisme globale și europene care se străduiesc să abordeze, să rezolve și să atenueze amenințările cibernetice care decurg din acest conflict. ESET se angajează să protejeze și să facă lumea mai sigură cu telemetrie unică de malware și informații despre securitate. Împărtășim cercetările noastre pe blogul WeLiveSecurity sau pe Blog.ESET.ro și creștem suportul pe care îl oferim pentru răspunsul la incidente. ESET Research monitorizează amenințările din domeniul digital care sunt direct legate de conflict, începând cu un anunț din 23 februarie privind descoperirea HermeticWiper , un nou program malware de ștergere a datelor care viza Ucraina în ajunul incursiunii militare a Rusiei în Ucraina . Între 27 februarie și 1 martie, ESET Research a publicat avertismente despre înșelătoriile caritabile care exploatează războiul din Ucraina și a făcut publică descoperirea ulterioară a unui alt wiper și a unei componente de tip worm folosite pentru a răspândi HermeticWiper . ESET continuă să sprijine postura defensivă de securitate cibernetică a întreprinderilor și a organizațiilor guvernamentale, inclusiv a echipelor naționale CERT, în cadrul Uniunii Europene.

Pentru a susține acest răspuns, am îmbunătățit soluțiile de securitate pentru organizațiile amenințate din zona de conflict, din statele vecine și din acele state care participă la răspunsul internațional, în cazul în care acestea sunt vizate. Oferim, de asemenea, clienților noi și existenți la nivel internațional, posibilitatea de a adăuga protecția noastră puternică împotriva atacurilor zero-day – ESET LiveGuard Advanced – gratuit.

În calitate de furnizor european care oferă securitate digitală de mai bine de 30 de ani, toate deciziile au fost luate pentru a reprezenta cel mai bine poziția și sprijinul nostru pentru partenerii noștri europeni din domeniul apărării cibernetice și pentru prioritățile noastre comune de securitate digitală.

Toți clienții ESET business din Ucraina au primit un upgrade gratuit la soluțiile noastre cele mai avansate.

Am extins automat licențele care expiră pentru utilizatorii de acasă și afacerile ucrainene, fără costuri suplimentare.

Menținem operațională asistența tehnică din Ucraina în cazul în care apar noi provocări de securitate.

Cercetătorii ESET au fost primii care au detectat un nou tip de malware de tip wiper în Ucraina. Continuăm să monitorizăm în mod activ situația.

Oprim toate vânzările produselor noastre în Rusia și Belarus.

Ca parte a efortului nostru de a sprijini regiunile afectate, Fundația ESET a donat 700.000 EUR către Fundația INTEGRA și către UNICEF Ucraina.

Starea amenințărilor cibernetice - cele mai recente știri

Experții în securitate ESET de la centrele noastre de cercetare și dezvoltare a produselor anti-malware lucrează non-stop pentru a se asigura că toți clienții noștri sunt protejați față de noile amenințări emergente.

ESET deține una dintre cele mai bune vizibilități asupra amenințărilor cibernetice din regiune. Cu aceste informații, putem proteja mai bine atât clienții ucraineni, cât și cei globali.

Ne angajăm să împărtășim expertiza și cunoștințele noastre cu publicul larg și cu autoritățile relevante pentru a îmbunătăți rezistența digitală în aceste vremuri dificile.

Hermetic Wiper

Analize de excepție legate de HermeticWiper

Cercetătorii ESET au descoperit un nou wiper care atacă organizațiile ucrainene și o componentă vierme care răspândește HermeticWiper în rețelele locale.

We live securiry

CRIZA DIN UCRAINA
Centru de resurse digitale

Ce puteți face pentru a vă securiza afacerea?

Pe măsură ce conflictul militar din Ucraina se intensifică, riscul atacurilor cibernetice la nivel global crește odată cu acesta. Ce pot face organizațiile pentru a-și îmbunătăți reziliența digitală? Experții ESET oferă un set cuprinzător de materiale educaționale și instrumente utile.

Pentru clienții business ESET

Îmbunătățiți securitatea cu setările potrivite

  • Asigurați-vă că toate funcțiile cheie precum Advanced Memory Scanner, Exploit Blocker, ESET LiveGuard Advanced și Ransomware Shield sunt activate.
  • Acolo unde este necesar, configurați regulile HIPS și Firewall.
  • Asigurați-vă că cea mai recentă versiune a produsului este instalată și actualizată.

Activați acum un sandbox cloud puternic

ESET crește imediat gradul de protecție al tuturor clienților existenți și noi care folosesc consola de management ESET PROTECT Cloud, oferind un trial de 90 de zile pentru componenta Advanced Threat Defense numită ESET LiveGuard Advanced, care poate fi activată cu un singur clic în consolă.

Activați acum

Întrați în consola dvs. cloud pentru activare

Întrebări frecvente

Cum ar putea fi afectate centrele de operațiuni R&D? +

Infrastructura ESET este distribuită la nivel global. În plus, nu se anticipează întreruperi ale serviciilor ESET bazate pe cloud. Se efectuează constant toate evaluările necesare pentru a asigura continuitatea afacerii într-o serie de scenarii, de la conflicte militare până la penurie și întreruperi de energie.

ESET nu are centre de cercetare și dezvoltare în Ucraina sau Rusia și nu anticipează nicio întrerupere a serviciilor sale.

Centrele de cercetare și dezvoltare ESET sunt situate în 13 orașe: Iași (România); Bratislava, Košice și Žilina (Slovakia); San Diego (U.S.A.); Buenos Aires (Argentina); Singapore (Singapore); Taunton (Marea Britanie); Jablonec nad Nisou, Praga, și Brno (Cehia); Cracovia (Polonia); Montreal (Canada).

Cum ar afecta potențialul atacurilor cibernetice masive împotriva Rusiei capacitatea ESET de a furniza servicii în zonele afectate? +

ESET nu are nicio infrastructură în Rusia sau Ucraina. Cu toate acestea, clienții ESET ar putea fi afectați de o creștere a atacurilor cibernetice.

Cât de sigure sunt activele IT distribuite ale ESET (servere, copii de rezervă, licențiere, altele)? Ce norme ISO respectă? +

Activele IT ale ESET sunt conforme cu ISO 27001, care impune ca centrele de date să fie distribuite în mai multe țări și regiuni în funcție de produs/proces.

Ce alte zone poate detalia ESET în ceea ce privește propria rezistență, întărire sau continuitate a afacerii? +

ESET are disponibil atât un plan de continuitate a afacerii, cât și un plan de recuperare în caz de dezastru, pentru cele mai importante produse și servicii.

Cum ajută ESET organizațiile din Ucraina să se apere mai bine împotriva atacurilor cibernetice intensificate? +

ESET oferă clienților afectați din Ucraina upgrade gratuit (la produsele existente). Personalul local de asistență tehnologică rămâne disponibil pentru a sprijini clienții să își actualizeze produsele sau să gestioneze și să răspundă la orice incidente de securitate. Produsele ESET dispun de filtre de detectare pentru a identifica și proteja clienții împotriva programelor malware nou apărute, cum ar fi HermeticWiper, HermeticWizard, HermeticRansom și IsaacWiper.