ESET lucrează împreună cu Google pentru a opri malware-ul periculos


2017-10-17

ESET, unul dintre liderii mondiali în domeniul securității cibernetice, lansează Chrome Cleanup, un nou scanner și un program de curățare pentru Google Chrome, conceput pentru a ajuta utilizatorii să navigheze pe internet în siguranță și fără întreruperi. Chrome Cleanup va fi disponibil pentru toți utilizatorii Google Chrome, ce rulează pe Windows.

Pe măsură ce atacurile cibernetice devin tot mai complexe și mai greu de observat, navigarea pe internet poate duce utilizatorii pe site-uri periculoase, care pot instala programe rău intenționate pe dispozitive.

Chrome Cleanup va avertiza utilizatorii Google Chrome cu privire la potențialele amenințări atunci când detectează software nedorit. Google Chrome va oferi apoi utilizatorilor opțiunea de a elimina software-ul. Chrome Cleanup rulează în fundal, fără vizibilitate sau întreruperi pentru utilizator. El șterge software-ul și notifică utilizatorul după finalizarea eliminării cu succes a secvențelor malware nedorite.

"Folosirea internetului ar trebui să fie întotdeauna o experiență ușoară și sigură pentru toată lumea", a declarat Juraj Malcho, Chief Technology Officer la ESET. "Timp de trei decenii, ESET a dezvoltat o serie de soluții de securitate care permit utilizatorilor să se bucure în siguranță de tehnologia lor și să atenueze o varietate de amenințări cibernetice. Chrome Cleanup are drept țintă software-ul nedorit care poate influența negativ experiența utilizatorilor pe internet."

Chrome Cleanup este inclus în ultima versiune a Google Chrome. Pentru mai multe informații despre aceste instrumente, citiți articolul realizat de Google.

 

Despre ESET

Timp de 30 de ani, ESET® a dezvoltat software și servicii de securitate IT de top în industrie, pentru mediul de afaceri și consumatorii din întreaga lume. Cu soluții variind de la cele dedicate pentru endpoint-uri și pentru securitatea mobilă până la criptare și autentificare prin doi factori, produsele de înaltă performanță, ușor de utilizat, de la ESET, oferă consumatorilor și companiilor liniște pentru a se bucura de întregul potențial al tehnologiei lor. ESET protejează și monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, actualizând tehnicile de apărare în timp real pentru a menține utilizatorii în siguranță și pentru a funcționa fără întreruperi. Evoluția amenințărilor necesită o companie de securitate IT evoluată. Susținută de centrele de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, ESET a fost prima companie de securitate IT care a câștigat 100 de premii Virus Bulletin VB100, identificând fiecare malware "in-the-wild", fără întrerupere începând din 2003. Pentru mai multe informații, vizitați www.eset.ro și conturile de Facebook și Twitter.