ESET, desemnat „Lider” în raportul Endpoint Security Suites 2018, de către o companie independentă de cercetare,


2018-07-10

ESET - lider global în software de securitate IT - a fost numit "Lider" în raportul Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q2 2018. Renumitul raport a evaluat 15 dintre cei mai importanți vendori de soluții de securitate, ținându-se cont de abilitatea lor de a preveni, detecta și remedia amenințările la adresa endpoint-urilor, criterii ce au făcut ca ESET să iasă unul dintre lideri.

La revizuirea pieței globale, autorii au declarat că datele din sondajul Forrester arată că tocmai "complexitatea mediului IT" a fost "provocarea cea mai frecvent invocată” de către respondenți și că "ceea ce își doresc clienții este o suită de securitate pentru endpoint-uri care să consolideze capacitățile și să minimizeze complexitatea când este posibil". De asemenea, raportul precizează că: "În ansamblu, ESET este cel mai potrivit pentru întreprinderile în căutare de un pachet complet care necesită o expertiză redusă pentru funcționare".

Pentru a analiza starea curentă a pieței pachetelor de securitate pentru echipamentele endpoint și pentru a vedea cum se diferențiază vendorii între ei, Forrester a evaluat punctele forte și punctele slabe ale furnizorilor de top. După examinarea cercetărilor anterioare, analiza nevoilor utilizatorilor și a interviurilor cu vendori și experți din domeniu, Forrester a elaborat un set cuprinzător de 21 de criterii, grupat în trei categorii:

  • Oferta curentă. Poziția fiecărui furnizor pe axa verticală a graficului Forrester Wave™ indică puterea ofertei curente. Criteriile cheie pentru această evaluare includ prevenirea malware-ului și a exploatării, detecția comportamentală și performanța produsului, pe care Forrester le-a validat cu ajutorul feedback-ului din partea clienților și a rezultatelor testelor terților.
  • Strategie. Plasarea pe axa orizontală indică calitatea strategiilor furnizorilor. Aici, Forrester a evaluat viziunea și obiectivele companiei, comunitatea de securitate și strategie de produs.
  • Prezența pe piață. Reprezentată de mărimea indicatorilor de pe grafic, scorurile Forrester privind prezența pe piață reflectă baza de clienți a fiecărui furnizor și prezența partenerilor de licențiere.

Raportul Forrester Wave™ detaliază că profesioniștii din domeniul securității își doresc o suită de securitate endpoint care oprește în mod eficient amenințările moderne și scade complexitatea stațiilor de lucru, în vreme ce clienții ESET continuă să evalueze compania ca fiind peste medie ca experiență a utilizatorului de endpoint. Forrester a concluzionat că încrederea este esențială în piața de securitate endpoint, susținând că cumpărătorii vor să aibă încredere în furnizorul de securitate, atât ca partener strategic, cât și ca protector al datelor lor. În opinia noastră, acest lucru reflectă, încă o dată, succesul ESET, prin obținerea celui mai înalt scor posibil la criteriul interacțiunii cu comunitatea de securitate.

Juraj Malcho, CTO-ul ESET, a adăugat: "Noi credem că recenta recunoaștere a ESET ca „Lider” în ultimul raport Forrester, Endpoint Security Suite Wave, și succesul său continuu în industrie demonstrează angajamentul nostru de a oferi securitate premium sectorului întreprinderilor. Misiunea companiei noastre este de a asigura întotdeauna liniștea clienților noștri atunci când folosesc soluții ESET, în special în zilele noastre, în contextul unei lumi complexe, în continuă schimbare".

Despre ESET

Timp de 30 de ani, ESET® a dezvoltat software și servicii de securitate IT de top în industrie, pentru mediul de afaceri și consumatorii din întreaga lume. Cu soluții variind de la cele dedicate pentru endpoint-uri și pentru securitatea mobilă până la criptare și autentificare prin doi factori, produsele de înaltă performanță, ușor de utilizat, de la ESET, oferă consumatorilor și companiilor liniște pentru a se bucura de întregul potențial al tehnologiei lor. ESET protejează și monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, actualizând tehnicile de apărare în timp real pentru a menține utilizatorii în siguranță și pentru a funcționa fără întreruperi. Evoluția amenințărilor necesită o companie de securitate IT evoluată. Susținută de centrele de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, ESET a fost prima companie de securitate IT care a câștigat 100 de premii Virus Bulletin VB100, identificând fiecare malware "in-the-wild", fără întrerupere începând din 2003. Pentru mai multe informații, vizitați www.eset.ro și conturile de Facebook și Twitter.