Cea mai recentă ediție a soluțiilor ESET dedicată consumatorilor de acasă aduce protecție sporită pentru Windows


2020-10-22

ESET, lider global în industria soluțiilor de securitate cibernetică, a lansat astăzi noi versiuni ale soluțiilor sale de securitate Windows dedicate utilizatorilor de acasă. Cea mai recentă ediție aduce o protecție sporită, integrată în tehnologia soluțiilor ESET Internet Security, ESET NOD32 Antivirus și ESET Smart Security Premium.

Noua gamă de îmbunătățiri acoperă aspecte precum detecția malware, protecția tranzacțiilor online bancare, securitate sporită a parolelor și protecția dispozitivelor smart home, toate acestea fiind aliniate cu obiectivul companiei, de a crea o lume digitală mai sigură, de care să se poată bucura orice utilizator. Odată cu creșterea numărului de atacuri cibernetice raportate zilnic, este esențial ca utilizatorii de internet să fie protejați în activitățile lor online complexe. Aceste actualizări de produse sunt gândite să prevină și mai bine riscurile majore asociate vieții digitale moderne: amenințările asociate tranzacțiilor online, mai ales cele bancare, furtul de identitate și scurgerea datelor personale pe internet, furtul parolelor și securitatea dispozitivelor conectate.

ESET continuă să își îmbunătățească soluțiile pentru a se asigura că utilizatorii dispun de cele mai noi tehnologii în materie de securitate cibernetică, oferind în același timp securitate silențioasă, cu un impact minim asupra performanței sistemului. Actualizările de produs de acum aduc cu ele ajustări de finețe ale sistemului de prevenire a intruziunilor la nivel de gazdă (HIPS) și ale modulelor avansate de machine learning, împreună cu o reducere semnificativă a spațiului ocupat de modulul machine learning.

Printre îmbunătățiri se numără și noul instrument Windows Management Instrumentation (WMI) și scanerele de regiștrii de sistem, capabile să detecteze programele disimulate care utilizează WMI sau cheile de regiștrii într-o manieră nelegitimă și rău intenționată. Modulul Connected Home este, de asemenea, îmbunătățit pentru a oferi o mai bună detecție dispozitivelor inteligente conectate la router-ul locuinței și pentru a propune soluții proactive de remediere a lacunelor de securitate.

Securitatea tranzacțiilor financiare derulate în mediul online este o prioritate absolută, iar modulul îmbunătățit pentru plăți și tranzacții online vine cu un browser securizat prin care utilizatorii pot opera cu datele bancare în siguranță. Noua funcție le permite utilizatorilor să ruleze în mod implicit orice browser în modul securizat. Având modul securizat activat, comunicarea dintre tastatură sau mouse și browser este criptată astfel încât să protejeze utilizatorii de acțiuni de keylogging. În plus, acest modul alertează acum utilizatorii când Remote Desktop Protocol (RDP) este pornit, pentru a-i avertiza cu privire la programele malware care pot compromite protocolul RDP.

Nu în ultimul rând, modulul ESET Password Manager a fost complet reconstruit cu noi funcționalități, cum ar fi deconectarea de la distanță de pe site-uri web și ștergerea de la distanță a istoricului browserului, și este disponibil atât prin extensii de browser, cât și prin aplicații mobile native.

Matej Krištofík, Manager de Produs la ESET, a precizat cu ocazia lansării noii ediții a soluțiilor home: „Întrucât atacurile cibernetice continuă să evolueze în rafinament și frecvență, este esențial ca utilizatorii și dispozitivele lor să fie protejate permanent la cel mai înalt nivel. Tehnologia stă acum la baza vieții noastre, mai ales în contextul actual, ne bucurăm tot mai mult de servicii bancare online și avem case conectate, deci este mai important ca niciodată ca tehnologia cu care ne înconjurăm să fie atent securizată. Suntem bucuroși să lansăm pentru clienții noștri cea mai recentă actualizare a produselor de securitate dedicate Windows și, în munca depusă acum de noi se poate simți dorința noastră continuă de a îmbunătăți de la an la an portofoliul de produse și de a inova constant pentru a oferi tuturor o experiență digitală cât mai sigură”.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile de securitate ESET pentru Windows, dați click aici.