Google Chrome și ESET continuă să colaboreze în lupta împotriva amenințărilor online


2020-12-17

ESET, unul din liderii globali în securitatea cibernetică, a anunțat astăzi că parteneriatul său cu Google, menit să asigure protecția utilizatorilor Google Chrome, continuă. Tehnologia multiplu-premiată ESET este utilizată deja de Google pentru a scana, identifica și elimina secvențele și aplicațiile software nedorite, cu care au de-a face utilizatorii Chrome pe sistemul Windows. Extinderea suportului și pentru Chrome Cleanup, parte a funcției Safe Browsing care aparține Chrome, presupune o colaborare strânsă între cel mai popular browser din lume și tehnologiile vendorului principal de soluții de securitate cibernetică din UE.

În cazul Chrome Cleanup, tehnologia ESET este utilizată de Google pentru a alerta utilizatorii cu privire la software-ul nedorit sau potențial dăunătoar care încearcă să se infiltreze în dispozitivele utilizatorilor, de pildă prin alipire lui la o descărcăre de software legitimă. Google Chrome, utilizând tehnologia de securitate ESET, oferă utilizatorilor opțiunea de a elimina aceste aplicații software nedorite. Chrome Cleanup rulează silențios în fundal fără a întrerupe utilizatorul. În momente cheie însă, el șterge software-ul nedorit și notifică utilizatorul odată ce curățarea a fost finalizată cu succes.

Cele două companii se bucură de o relație solidă, care include și o colaborare în derulare prin care ESET lucrează îndeaproape cu Google pentru a garanta siguranța Magazinului Google Play ca partener în App Defense Alliance. ESET oferă, de asemenea, date pentru utilizatorii platformei de analiză a securității - Chronicle, deținută de Google Cloud, concepută pentru a inspecta fișierele dăunătoare.

Suntem mândri să colaborăm cu Google pentru a ajuta utilizatorii Chrome să se bucure de o tehnologie mai sigură”, a declarat Juraj Malcho, Chief Technology Officer la ESET. „Colaborarea continuă cu Google și Chrome Cleanup demonstrează importanța pe care ambele companii o acordă protecției utilizatorilor. Chrome fiind browserul preferat de majoritatea utilizatorilor Windows, tehnologia ESET și echipa din spatele ei oferă o protecție de primă linie".

Pentru informații suplimentare despre Google Chrome Cleanup, dați click aici.