ESET lansează o nouă generație de produse anti-malware pentru utilizatorii de acasă și platforma ESET HOME, destinată gestiunii securității dispozitivelor familiale


2021-10-19

ESET, un lider global în securitate cibernetică, a lansat noua versiune a gamei sale de produse anti-malware pentru utilizatorii de acasă, care include soluțiile ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security și ESET Smart Security® Premium. Utilizatorii acestor produse vor avea acum acces la platforma ESET HOME, disponibilă ca aplicație mobilă sau portal web, ce permite administrarea securității tuturor dispozitivelor cu Windows și Android, printr-o interfață integrată și ușor de utilizat.

Pe baza raportului de analiză a amenințărilor redactat de ESET pentru primul trimestru din 2021, tendința de creștere în volum a atacurilor cibernetice se menține și anul acesta la cote înalte, în special datorită numărului de amenințări îndreptate spre angajații care lucrează de acasă. Conform cercetărilor efectuate de ESET, la nivelul utilizatorilor casnici de soluții antivirus și anti-malware, o singură persoană din familie își asumă cel mai adesea sarcinile de securitate IT pentru toti membrii. Ca atare, devine importantă existența unei soluții care să ofere un management unitar al produselor de securitate destinate uzului familial.

De asemenea, pentru a răspunde în mod eficient cerințelor utilizatorilor din segmentul de acasă și pentru a le oferi o protecție de nivel superior, ESET lansează LiveGuard, un modul special integrat în ESET Smart Security® Premium. LiveGuard oferă suplimentar un strat proactiv de protecție împotriva unor tipuri de amenințări nemaiîntâlnite. În plus, ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security și ESET Smart Security® Premium oferă acum o protecție îmbunătățită și o serie de funcții noi pentru toți clienți.

În centrul acestei oferte se află ESET HOME, o platformă de gestiune a securității nouă și îmbunătățită, care face mai ușoară administrarea securității dispozitivelor de acasă. ESET HOME le oferă utilizatorilor o monitorizare cuprinzătoare a tuturor soluțiilor ESET pe care le au instalate dintr-un singur loc. Astfel, utilizatorii au o vizibilitate completă asupra stării actuale de protecție a diferitelor dispozitive cu care se conecteaza la conturile lor digitale.

Accesibilă prin intermediul portalului web și a aplicației mobile, platforma ESET HOME este proiectată cu gândul la utilizatorii de dispozitive mobile, pentru a permite gestionarea on-the-go a securității. Aplicația le permite utilizatorilor să adauge, să gestioneze și să partajeze licențele ESET cu familia și prietenii și să administreze componentele Anti-Theft, Parental Control și Password Manager, integrate în produse, prin intermediul portalului web.

Urmărind îndeaproape nevoile clienților săi, ESET aduce noi îmbunătățiri pe partea de protecție a tranzacțiilor bancare și de plăți, consolidând securitatea clienților care accesează portofele de criptomonede (vizate tot mai des de către hackeri) și site-urile bancare, oferind, astfel, modalități mai sigure de gestionare a acestor active.

ESET NOD32 Antivirus a fost cu această ocazie portat și pentru platforma ARM64 și este disponibil gratuit în canalul beta de testare.

Printre actualizările cheie pe care le aduce suită de produse se numără:

  • ESET HOME - Părinții pot folosi ESET HOME pentru a partaja licențe cu familia și prietenii sau pentru a monitoriza activitatea online a copiilor și pentru a gestiona timpul petrecut de aceștia în fața ecranelor, din modulul de Parental Control (prin intermediul portalului web ESET HOME).
  • LiveGuard - Integrat cu ESET Smart Security® Premium, LiveGuard oferă o protecție suplimentară chiar și împotriva amenințărilor nemaivăzute, protejând utilizatorii față de malware, înainte de executarea codului malițios. Acest serviciu, personalizat pentru fiecare utilizator, analizează toate fișierele cu caracter suspect, inclusiv documente, scripturi, asistenți de instalare și fișiere executabile într-un mediu sandbox sigur, pentru a verifica adevărata natură a acestora.
  • Îmbunătățiri de protecție - Modulul de banking și protecție a plăților, disponibil cu ESET Internet Security și ESET Smart Security® Premium va avea acum opțiunea de a rula în mod implicit, protejând orice browser acceptat, oferind astfel un nivel suplimentar de securitate. Ransomware Shield a fost consolidat cu tehnici îmbunătățite de detecție bazate pe comportament. Exploit Blocker a fost îmbunătățit pentru a acoperi tehnici dăunătoare suplimentare.
  • Password Manager - Funcție disponibilă cu ESET Smart Security® Premium, managerul de parole a fost complet reproiectat pentru a oferi o securitate îmbunătățită și o mai mare ușurință în utilizare. Managerul de parole este disponibil în toate browserele majore ca extensie de browser și pe dispozitivele Android și iOS ca aplicație nativă. Funcțiile noi includ suport pentru KeePass și Microsoft Authenticator.

Mária Trnková, directorul segmentului consumer și IoT la ESET, a comentat: „Suntem foarte entuziasmați de această lansare și de posibilitatea de a le oferi consumatorilor tot ce e mai nou în materie de protecție cibernetică. Pachetul actualizat de funcții, incluzând noua noastră caracteristică LiveGuard și platforma ESET HOME, pune utilizatorii într-un control solid și binevenit al nevoilor lor de securitate cibernetică și le conferă încrederea necesară pentru a gestiona mai multe dispozitive din mers. După mai mult de un an de puternică dependență de tehnologie și în contextul unor amenințări în continuă evoluție, este esențial, pentru noi, ca utilizatorii de soluții ESET pentru acasă să fie protejați cu soluții de ultimă generație, care sunt ușor accesibile și care să ofere cea mai bună experiența din clasă utilizatorului.

Pentru a afla mai multe despre noile caracteristici și îmbunătățiri în cea mai recentă versiune a ofertei noastre pentru utilizatorii de acasă, dați click aici.