ESET lansează o nouă generație de soluții anti-malware, destinată protejării utilizatorilor mereu conectați


2018-10-23

Noua ediție oferă protecție îmbunătățită, instalare mai rapidă și un nou raport de securitate personalizat

Astăzi se lansează cea mai recentă versiune a soluțiilor ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security și ESET Smart Security Premium, soluții antivirus care oferă o protecție multistratificată consolidată, securitate îmbunătățită pentru dispozitivele IoT, un program de recomandare (tip referral) pentru prieteni sau familie și o nouă funcție - rapoarte de securitate personalizate. Utilizatorii se pot baza pe cel mai bun echilibru între viteză, detecție și ușurință de utilizare, recunoscut de mai multe organisme de testare care caută protecția ideală pentru dispozitivele mereu conectate.

Se preconizează că până în 2025, vor exista peste 75 de miliarde de dispozitive conectate la internet la nivel global - de la dispozitivele smart de acasă la gadget-uri inteligente de e-health - iar asta nu poate decât să însemne o adevărată amenințare la adresa securității informatice. Pe măsură ce apar tot mai multe dispozitive conectate în fiecare zi, crește și volumul de date personale și sensibile partajate, precum și numărul de puncte de intrare în rețele.

„Hackerii se vor folosi de această creștere în numărul dispozitivelor conectate la internet în avantajul lor, iar utilizatorii, prin urmare, nu își pot permite să neglijeze securitatea acestor dispozitive și sunt îndemnați să ia măsuri de protecție corespunzătoare. Prin adăugarea unui nivel de protecție dedicat dispozitivelor IoT la suita de produse pentru utilizatorii de acasă, clienții noștri sunt și mai în siguranță, având în vedere că dispozitivele și router-ele la care se conectează, vor fi securizate adecvat", a afirmat Matej Krištofík, Product Manager la ESET.

La fel ca în anii precedenți, pentru a combate toate aceste amenințări, utilizatorii pot alege între ESET NOD32 Antivirus pentru o protecție de bază, ESET Internet Security care dispune de straturi suplimentare de securitate pe lângă soluția anti-malware de bază și ESET Smart Security Premium pentru utilizatorii în căutare de protecția și funcționalitățile cele mai avansate de pe piață. Acestea includ tehnologii precum manager-ul de parole și protecția bancară.

Construite având la bază tehnologii de învățare automatizată și a peste trei decenii de cunoștințe acumulate - toate soluțiile ESET rulează neinvaziv în fundalul activității PC obișnuite. Caracteristica lor de top constă în scanarea ușoară și ultra-rapidă, ce nu afectează sistemul de operare sau experiența utilizatorului.

„Produsele noastre sunt special concepute să ofere multiple avantaje față de protecția nativă Windows, pentru a arăta utilizatorilor cum o abordare multistratificată a securității cibernetice poate combate și cele mai avansate amenințări existente", menționează Krištofík.

Cea mai recentă versiune a acestor soluții oferă noi caracteristici, precum și îmbunătățiri ale celor existente, printre care:

Recomandare de produs (referral) - o nouă funcție care oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a recomanda produsele ESET familiei sau prietenilor. Utilizatorii licențelor trial sunt chiar recompensați - o recomandare facută unui prieten echivalează o lună în plus de protecție gratuită.

Rapoarte de securitate - oferă utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra soluției ESET care detectează, blochează și remediază activ problemele în fundal, în timp ce computerele utilizatorilor rulează fără probleme, fără a fi afectată performanța acestora. În funcție de priorități, utilizatorii pot alege între cinci elemente predefinite care să fie afișate în acest raport și pot obține insight-uri valoare și asupra altor funcții, cum ar fi Datele Securizate, Managerul de Parole, funcția Anti-Theft sau Controlul Parental.

Instalare îmbunătățită - utilizatorii economisesc până la 40% din timpul de instalare, în funcție de configurarea dispozitivului. Instalarea noilor produse ESET va fi extrem de rapidă.

Connected home monitor - le permite acum utilizatorilor să testeze dispozitivele inteligente conectate la router pentru vulnerabilități precum parolele slabe și sugerează eventuale remedii. Permite, de asemenea, scanarea porturilor, detecția vulnerabilităților cunoscute la nivel de firmware, identificarea domeniilor rău intenționate, a parolelor slabe sau implicite ale router-ului și a infecțiilor malware.

Conformitate cu GDPR - toate produsele ESET respectă reglementările impuse de GDPR.

Cea mai recentă versiune a soluțiilor ESET pentru utilizatorii de acasă este disponibilă din 23 octombrie. Aflați mai multe despre funcționalitățile acestora, dând click aici.

DESPRE ESET

Timp de 30 de ani, ESET® a dezvoltat software și servicii de securitate IT de top în industrie, pentru mediul de afaceri și consumatorii din întreaga lume. Cu soluții variind de la cele dedicate pentru endpoint-uri și pentru securitatea mobilă până la criptare și autentificare prin doi factori, produsele de înaltă performanță, ușor de utilizat, de la ESET, oferă consumatorilor și companiilor liniște pentru a se bucura de întregul potențial al tehnologiei lor. ESET protejează și monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, actualizând tehnicile de apărare în timp real pentru a menține utilizatorii în siguranță și pentru a funcționa fără întreruperi. Evoluția amenințărilor necesită o companie de securitate IT evoluată. Susținută de centrele de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, ESET a fost prima companie de securitate IT care a câștigat 100 de premii Virus Bulletin VB100, identificând fiecare malware "in-the-wild", fără întrerupere începând din 2003. Pentru mai multe informații, vizitați www.eset.ro și conturile de Facebook și Twitter.